Η Τεχνητή Νοημοσύνη απλώνει τα… πλοκάμια της και στο σύστημα των φαναριών στους δρόμους, με ένα ακόμη χρώμα να εξετάζεται ως προσθήκη.

Σύμφωνα με τη Sun, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα υποστηρίζουν πως το νέο σύστημα σηματοδότησης της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις, εντάσσοντας ένα νέο λευκό φως στα ήδη τρία υπάρχοντα χρώματα θα φέρει δραστική μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις.

Η λειτουργία του νέου χρώματος θα είναι να προειδοποιεί τους οδηγούς να «ακολουθούν απλώς το αυτοκίνητο μπροστά τους»

Το τέταρτο φως θα χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτόνομων οχημάτων – και θα συγχρονίζεται με τα υπολογιστικά τους συστήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Ali Hajbabaie.

Ο Hajbabaie και η ομάδα του δοκίμασαν την ιδέα του «λευκού φωτός» σε πολύπλοκους προσομοιωτές μικρο-κυκλοφορίας, οι οποίοι ήταν ρυθμισμένοι ώστε να προβλέπουν τις ποικίλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν στο δρόμο.

Το νέο χρώμα θα ενεργοποιείται όταν αρκετά οχήματα πλησιάζουν σε μια διασταύρωση, με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να συμβάλλει στη δημιουργία της πιο αποτελεσματικής ακολουθίας για την κυκλοφορία, αποφεύγοντας τη συμφόρηση και τα μποτιλιαρίσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ