Η Facebook ανακοίνωσε νέο μέτρο για τις αναρτήσεις ειδησεογραφικών μέσων που χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις, κατά το οποίο θα υπάρχει ειδική σήμανση και μετά το καλοκαίρι μπορεί και να διαγράφονται.

To μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο φτιάχνει έναν κατάλογο με τα δημοσιογραφικά μέσα χωρών από όλον τον κόσμο και προς το παρόν περιλαμβάνει μέσα της Ρωσίας, του Ιράν και της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό Sputnik, το ιρανικό Press TV και το κινεζικό Xinhua News.

Η Facebook δεν θα εφαρμόσει σήμανση σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς επισημαίνει ότι ακόμη και κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν δημοσιογραφική ανεξαρτησία, διευκρίνισε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο επικεφαλής Πολιτικής Κυβερνοασφάλειας της Facebook.

Η Facebook, ανακοίνωσε τον περασμένο χρόνο τα σχέδιά της για την δημιουργίας ειδικής σήμανσης για τα μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά η εισαγωγή του μέτρου γίνεται την ώρα που η εταιρεία δέχεται σφοδρές επικρίσεις, και εκ των έσω, για την απόφασή της να μην αγγίξει τις παραπλανητικές και ρατσιστικές αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, του προέδρου των ΗΠΑ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ