Ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητα τα όσα είπε χθες, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ (2-1), ο Αλέξης Κούγιας, τα οποία χαρακτηρίζει ως «υβριστικά» και «συκοφαντικά».

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να στείλει, ίσως και εντός της ημέρας, εξώδικα και αγωγές στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Αλέξη Κούγια για τα δήλωσε χθες σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση ο νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου», στο οποίο «πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης. Αυτός που παρακολουθούσε τον μισό ελληνικό λαό».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:

«Κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη, θέλω να τοποθετηθώ με όσο το δυνατόν μεγάλή ψυχραιμία.

Δυστυχώς κάθε μέρα μια εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής έναν υπάλληλο της ΕΠΟ, έναν κακοποιό στην κυριολεξία που έστηνε παιχνίδια με τη συμμορία της Ηλιούπολης, με τους εγκληματίες που πήγαν φυλακή, έχουν καθίσει σαν βδέλλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουν δύο κλόουν τον Μάνταλο και έναν Σπυρόπουλο στην ΚΕΔ, τους οποίους έχουν τοποθετήσει εκεί για να παίρνουν μεγάλους μισθούς και είδατε σήμερα τι συνέβη.

Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο. Από σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού και σε όλους αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο δεν αποχωρήσαμε.

Ένα πεντακάθαρο γκολ, ένα πέναλτι που θα το έδινε και ο καθαρότερος ποδοσφαιρικός ηγέτης, ο Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που δεν θα έπρεπε να είναι στο ποδόσφαιρο γιατί έχει καταδικαστικές αμετάκλητες αποφάσεις για δωροδοκίες.

Ο άνθρωπος που δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο γιατί έχει αμετάκλητες απόφάσεις για δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων όταν είχε τη σχολή οδηγών. Ο άνθρωπος που διαφεντεύει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κλόουν τους υπόλοιπους που είναι στην ΕΠΟ. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα.

Όποιος δεν σέβεται τους ανθρώπους, αυτούς τους φτωχούς που αγαπάνε αυτό το κορυφαίο κοινωνικό κίνημα που είναι το ποδόσφαιρο, δεν σέβεται τη δημοκρατία.

Υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή, αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του κράτους. Δεν μπορεί να μην βλέπει αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να μην βλέπει αυτό που γίνεται σε όλες τις κατηγορίες.

Δεν μπορεί να μην βλέπει πως κάποιοι εγκληματίες που δεν έχουν καμία δουλειά, στήνουν κάθε Κυριακή παιχνίδια στην Γ’ Εθνική, στη Β’ Εθνική και στην Super League. Δεν είναι δυνατόν να φέρνεις αυτόν τον διαιτητή εδώ. Αυτόν τον διαιτητή που είναι στη Σλοβενία που έχει ένα πρωτάθλημα ισάξιο της Super League 2, να μην πω της Γ’ Εθνικής και να κάνουν αυτά που έγιναν.

Είναι προκλητικά πράγματα και σας το λέω ευθέως. Ο κ. Μαρινάκης, μου έδωσε μετά από συνενόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου.

Στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης. Αυτός που παρακολουθούσε τον μισό ελληνικό λαό. Δυστυχώς ο κ. Βρούτσης, αυτή τη στιγμή, είναι νέος στο Υπουργείο θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό ο αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου, ο κ. Οικονόμου, να το έχουν παρακολουθήσει αυτοί που πραγματικά παραμένουν οι λίγοι έντιμοι.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν με θράσος τέτοιο, να έρχονται και να καταστρέφουν αυτό που αγαπάμε όλοι.

Ειλικρινά σας το λέω. Δεν μπορώ να περιγράψω τι νιώθω ο ίδιος προσωπικά. Νιώθω ότι νιώθουν όλοι όσοι είδαν το ματς. Μου έχουν στείλει οπαδοί όλων των ομάδων που πραγματικά διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Μου είπαν το γκολ ήταν κανονικό. Το πέναλτι, ήταν πέναλτι. Μου είπαν πως ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο σφύριζε μόνο ΑΕΚ. Από τη μια μεριά λες και έβλεπε μόνο κίτρινα. Μου είπαν πως ήταν μια σφαγιαστική διαιτησία. Όμως αυτό πρέπει να τελειώνει.

Θα συζητήσουμε πολύ σοβαρά με τον κ. Μαρινάκη. Εγώ είμαι πραγματικά νέος σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Αυτά που γνωρίζω 42 χρόνια μπορώ να τα μεταλαμπαδεύσω. Αλλά πραγματικά ήλπιζα πως αλλάζοντας η Κυβέρνηση και εκεί που γίνονται μεταρρυθμίσεις παντού κάτι θα γίνει με το ποδόσφαιρο.

Έφεραν την UEFA εδώ, δεν εφαρμόζουν τίποτα. Έχουν καθίσει στην ΕΠΟ σαν τις βδέλλες. Άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό. Άνθρωποι που είναι ανεπάγγελτοι. Ένας από τη Ρόδο, ένας Διακοφώτης, κυκλοφορεί με μια μερσεντές 300.000 και έχει δύο μπράβους.

Ένας άλλος που έχει μια σχολή οδηγών στην Ελευσίνα, ο Τζαφέρης, και κάνει κουμάντο γιατί είναι το alter ego του Μελισσανίδη. Υπάρχει ένας από την Αχαία που γύριζε μαζί με τον Παπαδόπουλο και εξαγόραζε όλες τις ενώσεις. Έχω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου.

Έχω στοιχεία με συνομιλίες από τις εκλογές της Super League 2 όπου πραγματικά ο Παπαδόπουλος έδινε 30.000 ευρώ στον πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας και θα δούμε τι θα γίνει όμως πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη. Έχω λύσει τα οικονομικά μου προβλήματα. Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, έχω πάρει αυτό που θέλω από το επάγγελμα μου αλλά κανείς δεν μπορεί να κόψει τη διασκέδαση του ελληνικού λαού.

Με αυτόν τον τρόπο, άνθρωποι που έχουν κολλήσει σαν βδέλλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχουν οικοδομήσει όλο τους το επιχειρείν μόνο με εγκληματικές πράξεις. Πως γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Πραγματικά σας το λέω καλύτερα που δεν είχε κόσμο στο γήπεδο γιατί θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Και μετά κάποιοι ρωτούν γιατί γίνονται πράξεις βίας; Πως να μην γίνουν πράξεις βίας.

Τα μικρά παιδιά πως να μην αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο. Είναι πρόκληση πραγματικά και για την Δημοκρατία. Υποτίθεται πως είμαστε σε μια περίοδο ελληνικής δημοκρατίας που είναι η καλύτερη.

Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί να πρέπει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ένα σοκ; Προσκαλώ τον Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά, αύριο να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα να μην συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα του ανιψιού του σε αυτούς τους εγκληματίες.

Και δεν θέλω πω περισσότερα για τον ανιψιό που επισκέπτεται στον Κορυδαλλό, 36 φορές, τον μεγαλύτερο εγκληματία. Δεν θέλω να πω πράγματα που ξέρω από τη δουλειά μου.

Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σας το λέω ειλικρινά. Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου αλλά αυτά που είδα σήμερα δεν τα έχω δει ούτε την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Όχι ότι διαφέρει τίποτα σήμερα.

Ευτυχώς υπάρχει αυτή τη στιγμή ο κ. Οικονόμου αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Φλωρίδης που αποκάλυψε την παράγκα μαζί με τον Χρυσοχοΐδη που υπάρχει και αυτός στην κυβέρνηση. Σας το λέω ευθέως δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κ. Βρούτσης αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το υπουργείο, να αλλάξει, να κάνει κάτι.

Εγώ αν ήμουν Υπουργός θα είχα κάνει πέντε πράγματα. Δεν μπορεί να αγνοεί 5 εκατ. ανθρώπους στην Ελλάδα. Το ίδιο είναι και οι άλλες ομάδες αλλά δεν μπορεί όλοι να δουλεύουν γύρω-γύρω. Έπιασαν κορόιδο αυτόν τον Αλαφουζο. Του δίνουν κάτι πέναλτι τώρα και στο τέλος θα γίνει ότι και πέρυσι.

Δεν γίνεται εγκληματική οργάνωση να διοικεί το ποδόσφαιρο. Ένας Δανιήλ από την Αχαία, μαζί με τον Παπαδόπουλο, που εξαγόραζαν όλες τις ενώσεις.

Τον είχα στην Παναχαϊκή να φτιάχνει ρύζι στους ποδοσφαιριστές. Δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και κυκλοφορούν με τεράστια αυτοκίνητα, τεράστιους μισθούς. Έχουν εγκαταλείψει τα κλειδιά τους και είναι εδώ στην Αθήνα.

Είμαι εκνευρισμένος. Θυμάμαι τα προηγούμενα, ένας Βακάλης, ήταν σε ένα χρωματοπωλείο και ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στην ΕΠΟ.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εγώ θα κάνω τα πάντα, για αυτό το λόγο είμαι εδώ. Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός και στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Αρκεί ο Πρωθυπουργός να κάνει το καθήκον του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ