Στην Αττική εντοπίστηκε και συνελήφθη διαρρήκτης που είχε «σηκώσει» από διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης 300.000 ευρώ, κοσμήματα χρηματικής αξίας περίπου 100.000 ευρώ και τρεις ηλεκτρονικές συσκευές (tablet).

 

Πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς με αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η διάρρηξη, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, έγινε τον Νοέμβριο του 2022, όταν παραβιάστηκε παράθυρο διαμερίσματος 33χρονης, ερευνήθηκε ο χώρος και από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, έγινε έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε ο 35χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών θυρών διαφορετικών εταιρειών, μηχάνημα κοπής-διαμόρφωσης κλειδιών, αντικείμενα που διευκολύνουν τη διάρρηξη οικιών με αντικλείδι και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης.

Επιπλέον, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, για την οποία σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.