Στην καταπολέμηση κάθε απόπειρας του οργανωμένου εγκλήματος να εκμεταλλευθεί πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στοχεύει νέα επιχείρηση της Europol.

Στην επιχείρηση «Φύλακας» συμμετέχουν 19 κράτη μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε δήλωσή της, η εκτελεστική διευθύντρια της Europol Κάθριν ντε Μπολέ ανέφερε ότι η πανδημία της COVID-19 έχει επηρεάσει βαθιά τις κοινωνικές και οικονομικές δομές παγκοσμίως.

«Το NextGenerationEU, μέρος του μεγαλύτερου πακέτου στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα υποστηρίξει τα κράτη μέλη που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία. Η πρόληψη του σοβαρού διασυνοριακού εγκλήματος βρίσκεται στο επίκεντρο της εντολής της Europol και δεσμευόμαστε πλήρως να υποστηρίξουμε τα κράτη μέλη στην καταπολέμηση κάθε απόπειρας οργανωμένου εγκλήματος να διεισδύσει στη νόμιμη οικονομία της Ε.Ε. και στο ταμείο NextGenerationEU» πρόσθεσε.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Κάθε απειλή για το NextGenerationEU αποτελεί άμεση απειλή για την οικονομική ευημερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ανθρώπων της. Η επιχείρηση “Φύλακας” θα ενισχύσει την κοινή μας απάντηση ενάντια στην απάτη και θα προστατεύσει την ανασυγκρότηση των κοινοτήτων μας» κατέληξε η ίδια.

Μέσω του NextGenerationEU, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει συνολικά 806,9 δισεκατομμύρια ευρώ στα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των αρνητικών οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Στην επιχείρηση «Φύλακας» συμμετέχουν οι εξής χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ