Μία ψυχολόγος και ανώτερη αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται να πρωταγωνιστούσε σε ένα «πάρτι» ψευδών γνωματεύσεων και καταθέσεων στα δικαστήρια, εισπράττοντας παχυλές αμοιβές προκειμένου να καθιστά κυρίως πατεράδες και δευτερευόντως μητέρες ως κακοποιητές των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει το ereportaz.gr, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» η ψυχολόγος ελέγχεται ποινικά για το αδίκημα των ψευδών καταθέσεων καθώς σε τέσσερα δικαστήρια (ΜΟΔ) πήγε και εξέφρασε ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος πατεράδων.

Το ίδιο έπραξε, σύμφωνα με τη δικογραφία που βρίσκεται στην Ευελπίδων, και σε ποινική προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργείται σε βάρος μητέρας, η οποία προσπάθησε να παρουσιάσει τον πατέρα του παιδιού της ως κακοποιητή.

Όμως τα νέα στοιχεία αναμένεται να ανοίξουν νέους δρόμους στην έρευνα. Από το υλικό το οποίο έχει συλλέξει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αποκαλύπτεται ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα το οποίο αποτελείται από πασίγνωστους δικηγόρους, εισαγγελείς και δικαστές, οι οποίοι υπόσχονταν στην ψυχολόγο κάλυψη τη στιγμή που ελεγχόταν τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά.

Το ereportaz.gr αναφέρει ότι στις 30 Μαΐου 2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε υπόμνημα γονέα ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος και αποξενώθηκε από τα παιδιά του. Στο υπόμνημά του ζητεί η ψυχολόγος της ΕΛΑΣ και οι συν αυτής να ελεγχθούν για το αδίκημα της δωροληψίας και δωροδοκίας.

Την ίδια στιγμή, τρία ενημερωτικά σημειώματα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κοινοποιούμενα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών αλλά και τον αρχηγό της Αστυνομίας, καίνε τη δράση του καταγγελλόμενου κυκλώματος με φερόμενη επικεφαλής την ψυχολόγο της ΕΛΑΣ.

Από τον Απρίλιο του 2024 όλοι οι αρμόδιοι είναι ενήμεροι όχι μόνο για τη δράση της συγκεκριμένης ψυχολόγου αλλά και για την κάλυψη που έχει από ανώτερους και ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην ΕΔΕ η οποία πραγματοποιείται.

Τελευταία εξέλιξη στην ποινική προκαταρκτική έρευνα αποτελεί η έκδοση βουλεύματος, το οποίο εξεδόθη στις 22 Μαΐου 2024 και απέρριψε το αίτημά της η προδικασία να κηρυχθεί άκυρη και ως εκ τούτου να μην ελεγχθεί.

Συγκεκριμένα, το ereportaz.gr αναφέρει ότι από την έρευνα προκύπτει ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε το αίτημα της ψυχολόγου, η οποία υποστήριζε ότι είχε κληθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2024, να καταθέσει ως ύποπτη χωρίς να θεμελιώνεται η ποινική της ευθύνη.