Άμεση καταβολή του χορηγήματος των 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ, ζητούν με επείγον αίτημά τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, το παραπάνω αίτημα έρχεται σε συνέχεια της από 22.12.2020 προηγούμενης επιστολής τους για την επίσπευση της καταβολής του χορηγήματος των 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ.

«Η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων αποτελεί αδήριτη ανάγκη καθώς μεγάλο τμήμα αυτών λόγω των συνεπειών της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κάλυψης ακόμη και βασικών βιοτικών αναγκών», αναφέρει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στην σχετική ανακοινωσή της και σημειώνει: «Συνεπώς, το χορήγημα από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ύψους 400 ευρώ, το οποίο δεν θα αντληθεί από κρατικούς πόρους αλλά πόρους που έχουν σχηματισθεί από δικές μας εισφορές από το 2011, πρέπει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους.

Με δεδομένο ότι το ζήτημα εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες, περαιτέρω καθυστερήσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Οι επιστήμονες έχουν φτάσει στα όριά τους».

Οι επιστημονικοί φορείς «ζητούν την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για την ανάρτηση της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου έπρεπε να είχε λάβει χώρα από τις 10.1.2021 και την εντός των επομένων ημερών συνάντηση με τον Υπουργό για την αντιμετώπιση τόσο των ουσιαστικών όσο και των διαδικαστικών ζητημάτων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ