Στην ανάκληση ενός αντισηπτικού για τα χέρια και ενός rapid test για τον κορωνοϊό προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα.
Σχετικά με το αντισηπτικό πρόκειται για το προϊόν «Tork Alcohol Gel Hand Sanitizer» το οποίο αποσύρεται από την αγορά καθώς δεν είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό.
Σε ανακοίνωση του ο ΕΟΦ αναφέρει πως η εταιρεία Essity Hellas A.E και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Όσο για το rapid test, πρόκειται για το «SARS-CoV-2/Flu A/Flu B Saliva Antigen Rapid Test (Colloidal Gold Method)»της κατασκευάστριας εταιρείας GUANGZHOU YUNRUI MEDICAL TECHNOLOGY CO., LTD Κίνας, με Εξ. Αντιπρόσωπο για την Ε.Ε. την εταιρεία SUNGO EUROPE B.V, Ολλανδία που διατίθεται στην αγορά από τις ετ. HEALTH PROTECT ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και 4cast Logistics.
Ο Οργανσμός αναφέρει ότι αποσύρει το προϊόν είναι γιατί «δεν πληροί τις διατάξεις της νομοθεσίας Περί In Vitro Διαγνωστικών Ιατροτεχνολογικών προϊόντων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ