Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, όπου αν και επισημαίνει πως προδήλως δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα κομματικών επιλογών, κρίνει σε κάθε περίπτωση εσφαλμένη την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει την υποψηφιότητα του Πρόεδρου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων κ. Γιάννη Γλύκα, λόγω της συναισθηματικά φορτισμένης καταγγελίας της χήρας του Σήφη Βαλυράκη.
«Ο διορισμός συνηγόρου υπεράσπισης από τον οιονδήποτε κατηγορούμενο προφανώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του δικηγόρου. Ούτε βέβαια πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη για την συμμετοχή του δικηγόρου στην πολιτική ζωή της χώρας» αναφέρει η Ένωση.
«Δεν μπορεί και δεν πρέπει στο κράτος δικαίου να αποτελεί λόγο απόσυρσης υποψηφιότητας οιουδήποτε δικηγόρου η, κάποια στιγμή (και εν προκειμένω για πολύ μικρό χρονικό διάστημα), παροχή δικηγορικής υπηρεσίας σε κατηγορούμενο» προσθέτει και καταλήγει: «Με κάθε σεβασμό στην οικογένεια του εκλιπόντος Σήφη Βαλυράκη και στην οδύνη τους, αυτό δεν θα το επιθυμούσε και ο ίδιος ο εκλιπών και οι αξίες που πρέσβευε».
Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα εξέδωσε και ο ίδιος ο ποινικολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ