Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και Διαφάνεια των ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία αιματοκυλώντας την περιοχή και τραυματίζοντας δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, την 1η Οκτώβριου 2020, αζέρικες δυνάμεις επιτέθηκαν σε όχημα που μετέφερε δημοσιογράφους της Le Monde και Αρμένιους δημοσιογράφους στην αρμενική πόλη Μαρτουνί.

Οι δημοσιογράφοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Συμφώνα με τον διευθυντή της Le Monde Luc Bronner, πρόκειται για τον δημοσιογράφο Allan Kaval και τον φωτορεπόρτερ Rafael Charles Yaghobzadeh. Επίσης, σύμφωνα με τις αρμενικές αρχές, στα θύματα περιλαμβάνονταν και ένας φωτορεπόρτερ της αρμένικης τηλεόρασης, ο Aram Grigorian και ένας ανταποκριτής της Ιστοσελίδας «24news.am», Sevak Vardumiaν καθώς και ο αρχισυντάκτης του ρωσικού καναλιού “Dozhd” TV, ο Dmitry Yelovsky.

Να τονιστεί ότι οι εν λόγω δημοσιογράφοι συνόδευαν τις τοπικές αρχές στην πόλη Μαρτουνί για να πάρουν συνεντεύξεις από τον πληθυσμό και να διαπιστώσουν τις ζημιές από τους βομβαρδισμούς, όταν η πόλη βομβαρδίσθηκε και πάλι.
Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους που, με κίνδυνο της ζωής τους, καλύπτουν πολεμικές συρράξεις είναι απαράδεκτες ενέργειες που απειλούν την προσωπική ακεραιότητα των δημοσιογράφων καθώς και την ενημέρωση. Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τη Σύμβαση της Γενεύης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ