Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου η τελετή των εγκαινίων του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της πανεπιστημιακής κοινότητας και άλλων αρχών.

Κ
ατά την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του Συνηγόρου του Πολίτη στη Βόρεια Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα στηρίξει με στελέχη και πόρους την όλη προσπάθεια.


Ο
 Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης τόνισε ότι η λειτουργία του γραφείου της Θεσσαλονίκης, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της Αρχής, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον Συνήγορο καθώς, πέραν της υποδοχής κοινού, θα ενισχυθεί το σύνολο των διαμεσολαβητικών, ελεγκτικών, προαγωγικών και επιχειρησιακών δράσεών του.

Η λειτουργία του γραφείου συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΧΜΕΟΧ 2014– 2021 και αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Οι επιχορηγήσεις του ΧΜΕΟΧ (EEA Grants) αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Τ
ις δότριες χώρες εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αποστολής της Νορβηγικής Πρεσβείας Christian Grotnes Halvorsen, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


Το γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει από 
τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 10.00 με 14.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ