Η Ιντερπόλ και η σουηδική αστυνομία έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της αγνοούμενης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάσιος Ντούγκας, και ο αδελφός της Άρης ταξίδεψαν άμεσα στη Σουηδία για να συναντήσουν τη μάρτυρα και να ζητήσουν τη βοήθεια των αστυνομικών και προξενικών Αρχών.

«Ο φίλος της την αποκάλεσε “Είμι”»

Σχολιάζοντας την αξιοπιστία της μάρτυρος, ο Αναστάσιος Ντούγκας παραθέτει μια σειρά στοιχείων που τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Άρτεμις μπορεί να βρίσκεται στη Σουηδία. «Αρχικά, η κοπέλα μιλούσε ελληνικά και αλβανικά, όπως ακριβώς και η Άρτεμις, ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο φίλος της την αποκάλεσε “Εμι”, που είναι τα τελευταία γράμματα του ονόματός της. Τέλος, όταν η μάρτυρας ρώτησε την κοπέλα αν είναι η Αρτεμις που την ψάχνουν στην Ελλάδα, εκείνη κατευθύνθηκε γρήγορα προς το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε. Αν δεν ήταν η Αρτεμις, γιατί να φύγει;», αναρωτήθηκε ο δικηγόρος.
«Σημαντική ήταν η συμβολή του ελληνικού προξενείου στη Σουηδία, το οποίο μας βοήθησε πολύ ώστε να δοθεί σήμα, προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος για την υπόθεση. Αν δεν είχε δοθεί το σήμα από το προξενείο, δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι έρευνες της σουηδικής αστυνομίας. Ο επίτιμος γενικός πρόξενος στο Γκέτεμποργκ κύριος Χρήστος Κακαζούκης, από την πρώτη στιγμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διευκολύνει την επαφή της οικογένειας με τη σουηδική αστυνομία», καταλήγει ο Αναστάσιος Ντούγκας.

Μάρτυρας: «Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτή»

Οπως αναφέρει η Realnews, η μάρτυρας, που έχει καταγωγή από την Αλβανία, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πλέον ζει με τον σύζυγό της μόνιμα στη Σουηδία, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την κοπέλα και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για την ίδια, σημειώνοντας ωστόσο ότι η νεαρή ήταν ταραγμένη.
«Είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτή. Την είδα πολύ κοντά, στα δύο βήματα, γιατί άκουσα ελληνικά. Ηταν άλλη μια κοπέλα μαζί της και ένα αγόρι. Αυτός της είπε: “Πάμε Εμι…”. Γυρνάω το κεφάλι και λέω: “Α, Ελληνες είστε;”. Ήταν αδυνατισμένη, είχε καρέ μαλλί και φορούσε σκούφο. Η άλλη κοπέλα της μίλησε στα αλβανικά.
Εγώ ξέρω και αλβανικά και ελληνικά και κατάλαβα. Ημουν δίπλα στην κοπέλα που αγνοείται και αυτοί δεν μου απάντησαν καθόλου, μόνο το αγόρι κάτι της έλεγε.
Οταν τη ρώτησα αν είναι η Αρτεμις, η άλλη κοπέλα που ήταν μαζί την τράβηξε και της είπε στα αλβανικά να φύγουν.
Πήγα στο αυτοκίνητο να πάρω το κινητό για να τη βγάλω αμέσως φωτογραφία, αλλά μπήκαν κι εκείνοι στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν.
Κατάφερα να συγκρατήσω μόνο τα τρία τελευταία νούμερα του σουηδικού αριθμού», έχει δηλώσει η μάρτυρας.
Οπως προσθέτει η ίδια, «η Αρτεμις δεν μίλησε καθόλου, ούτε ‘‘είμαι εγώ’’ ούτε ‘‘δεν είμαι’’.
Ηταν ταραγμένη και φοβισμένη. Εχω δύο κορίτσια και δεν λέω ψέματα. Ξέρω τι πάει να πει να είσαι μάνα. Να μοιάζει τόσο πολύ με την εξαφανισμένη κοπέλα; Αφού την είδα τόσο κοντά, μόνο που δεν την πήρα αγκαλιά…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ