Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο προσαχθέντες για εμπρησμό που συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στο Μενίδι και ο ένας εκ των δύο στον Αυλώνα. Υπενθυμίζουμε ότι στην κατοχή τους είχαν βρεθεί αναπτήρες, σπρέι, αυτοσχέδια φλογοβόλα καθώς και ένα μπιτονάκι με εύφλεκτη ύλη.
Παράλληλα, συνελήφθη ο 45χρονος ο οποίος δηλώνει πρώην δικηγόρος και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Κατά την προσαγωγή του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και είπε πως έχει άλλοθι που αποδεικνύει την αθωότητά του, ωστόσο υπάρχει πλήθος μαρτύρων, που ανέφεραν πως τον είδαν να κινείται ύποπτα σε σημεία από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά. Στην κατοχή του δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε η κράτησή του.
Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στο Μενίδι προσπάθησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα όπου το πύρινο μέτωπο εκείνη την ώρα είχε περιοριστεί. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα, τους σταμάτησαν και τους έκαναν έλεγχο. Όταν διαπίστωσαν ότι στην κατοχή τους είχαν αναπτήρες και σπρέι, τα οποία όπως εκτιμάται θα χρησιμοποιούσαν ως φλογοβόλα, τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.