Νέοι μπελάδες για τον Boris Johnson καθώς η Επιτροπή Ελέγχου των Εκλογών της Μεγάλης Βρετανίας άνοιξε επίσημη έρευνα περί μη δηλωμένης χρηματοδότησης του πρωθυπουργού της χώρας, σχετικά με την πολυτελή ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας.
Πιο αναλυτικά, η ρυθμιστική αρχή που ελέγχει τη χρηματοδότηση των υποψηφίων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, απαιτεί βάσει νομοθεσίας τη δήλωση κάθε είδους χρηματοδότησης από ένα ποσό και πάνω που δέχεται κάθε πολιτικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Επιτροπή ήταν ήδη από τον Μάρτιο σε επαφή με το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα για την υπόθεση της αλλαγής στη διακόσμηση της πρωθυπουργικής κατοικίας από τον Boris Johnson, αλλά την Τετάρτη 28/4 ανακοίνωσε πλέον ότι έχει πλέον επαρκείς ενδείξεις ώστε να υποπτεύεται ότι μπορεί να έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.
Συνεπώς αρχίζει άμεσα έκτακτη έρευνα για το θέμα, όπως προβλέπει το καταστατικό της Επιτροπής.
Επισημαίνεται ότι οι ποινές για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας κυμαίνονται από πρόστιμο έως και έναν χρόνο στη φυλακή.
«Από την ίδια μου την τσέπη τα πλήρωσα, και θα ξαναπληρώσω όσα μου προτείνουν», είπε την Τετάρτη το μεσημέρι ο Boris Johnson με τη φωνή του πάντως λιγότερο σταθερή του συνήθους, στη Βουλή των Κοινοτήτων κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, κατόπιν ερώτησης του αρχηγού των Εργατικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ