Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με εντολή του κ. Ευάγγελου Καραμαλάκη οι δηλώσεις σχετικά με τη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρου Μπαλάσκα, θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, ενώ θα διενεργηθεί και σχετική ΕΔΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα
«Ένα δάχτυλο εκκίνησε μία αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία και αυτή σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά με σχεδιασμό από τα επιτελεία της Ελληνικής Αστυνομίας ούτως ώστε να καταλάβουν μερικοί δεν υπάρχει περίπτωση η αστυνομία και δεν θα το δέχονταν οι αστυνομικοί να μπούμε ως ταύρος εν υαλοπωλείο ή σαν στρατός», ανέφερε αρχικά στο ΣΚΑΪ ο κ. Μπαλάσκας.