Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το θέμα της μαζικής αποστολής e-mails από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικαστική συντάκτρια του ΕΡΤNews Άννα Βλαχοπαναγιώτη, το πρώτο που πρέπει να ελεγχθεί είναι από ποιον έγινε η διαρροή των στοιχείων απόρρητου χαρακτήρα, των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των αποδήμων και στη συνέχεια πώς η κ. Ασημακοπούλου και οι συνεργάτες της μπορεί να έχουν κάνει κακή χρήση του υπηρεσιακού απορρήτου, μπορεί να χρησιμοποίησαν αυτά τα στοιχεία προκειμένου να στείλουν e-mail προεκλογικού χαρακτήρα προς τους απόδημους Έλληνες.

Αναμένεται και το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που από χθες διεξάγει έρευνα για το θέμα.

Θα πρέπει να αναζητηθούν συγκεκριμένα στοιχεία τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και από άλλες Διευθύνσεις, προκειμένου να γίνει γνωστό, σε πρώτη φάση, από πού έχει γίνει η επίμαχη διαρροή των στοιχείων, ώστε στη συνέχεια να φανεί αν όντως έχει γίνει παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου από τους συνεργάτες και την κα Ασημακοπούλου.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή για εσωτερική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί η επάρκεια των διαδικασιών ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ