Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ ΔΣΑ – Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ΚΕΘΙ σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα παροχής νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αρμόδια Υφυπουργός Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Σύμβουλος του ΔΣΑ Στέλιος Λεριός, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι Σύμβουλοι της ΕΑΝΔΑ Γιώργος Βουνίδης και Κωστής Λιακόπουλος, η κα. Ασημίνα Γιολδάση Διευθύντρια του ΚΕΘΙ, η κα. Κατερίνα Δρούγα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ερευνών και Υλοποίησης Προγραμμάτων του ΚΕΘΙ, καθώς και οι δικηγόροι Μαριάννα Τενεκέ, Αντιγόνη Νταγκούλη, Ηρώ Κιούση.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΔΣΑ – Γενικής Γραμματείας Ισότητας – ΚΕΘΙ, το οποίο υπεγράφη το 2021 και ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα παροχής δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Ακόμη, αναλύθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης της μέχρι σήμερα συνεργασίας, η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους δικηγόρους – νομικούς παραστάτες των θυμάτων, όπως και η συμμετοχή του ΔΣΑ σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των θυμάτων για τα δικαιώματά τους.

Τονίστηκε δε, το ενδιαφέρον να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα περισσότεροι νέοι δικηγόροι.

Τέλος επαναλήφθηκε η εκπεφρασμένη βούληση του ΔΣΑ να σταθεί αρωγός της πολιτείας στην συνεχόμενη προσπάθεια για την καταπολέμηση φαινομένων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας και ζητήθηκε η πιο ουσιαστική και γενναία χρηματοδότηση του προγράμματος εκ μέρους της Πολιτείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ