Της Ελένης Τσιάβο 

«Λευκός καπνός» μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές στη δίκη για την επίθεση κατά του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ετυμηγορία της έδρας ένοχοι κρίθηκαν οι 9 εκ των 12 κατηγορουμένων, με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να αθωώνεται.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της εξύβρισης λόγω και έργω, κατηγορία που έχει παραγραφεί, και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης από 6 έως 10 μηνών στους υπόλοιπους 9 από τους συνολικά 12 που παραπέμφθηκαν να δικαστούν.

Οι κατηγορίες κατά Ψωμιάδη

Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορούνταν για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος λόγω δηλώσεων στο περιθώριο της εκδήλωσης, κατηγορία που κατέπεσε.
Ο πρώην Περιφερειάρχης ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει στην εκδήλωση τα παρακάτω: «Όπως κάθε χρόνο οι περισσότεροι Πόντιοι παραβρισκόμαστε σε τέτοιες εκδηλώσεις τιμάω και σέβομαι το Μπουτάρη. Την ώρα που ετοιμαζόμουν να δώσω συνέντευξη περνούσε από πίσω είπα “Πέρασε ο Μπουτάρης, το πολιτικό τραβέλι”.
Το πολιτικό τραβέλι είναι έκφραση στην πολιτική. Ο κ. Μπουτάρης είχε πει Μακεδονία τα Σκόπια πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, είχε πει να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις».
Ο κ. Ψωμιάδης σχετικά με τα γεγονότα της επίθεσης είπε πως δεν έδωσε ποτέ ο ίδιος το έναυσμα να ξεκινήσει μια επίθεση και πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο αλλά αντίθετα προσπάθησε να αποτρέψει την ομάδα που επιτέθηκε.
«Σταμάτησα την ομάδα που πήγε να εμποδίσει το δήμαρχο. Καταδίκασα την επίθεση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ