Τη διερεύνηση της φρικιαστικής υπόθεσης του βιασμού μετά φόνου της 22χρονης φοιτήτριας Πανεπιστημίου της Ρόδου Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στο νησί, συνεχίζεται και σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Έχουν προηγηθεί κατά την έναρξη της δίκης, οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών της άτυχης Ελένης, Γιάννη Τοπαλούδη και Κυριακής Αρμουτίδου, που ο πόνος τους δεν άφησε αδιάφορους τόσο τους παράγοντες της δίκης όσο και το ακροατήριο. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων- περί συναίνεσης στην πράξη του βιασμού – δεν άντεξαν ούτε μία συνεδρίαση, σύμφωνα με όσα κατέθεσε κατά την πρώτη μέρα ο διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων του Λιμενικού Ρόδου Θωμάς Ζόβας που αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και έτρεξε τις έρευνες, εξέτασε τις κάμερες, οδηγήθηκε στα ίχνη των δραστών, συνέλαβε αρχικά τον Αλβανό δράστη που τον ανάγκασε να ομολογήσει, ενώ πίεσε να εμφανιστεί στις αρχές ο δεύτερος κατηγορούμενος ο Έλληνας Ροδίτης. Μάλιστα κατά κοινή ομολογία χωρίς τη συνεισφορά του ένστολου, όχι μόνο δεν θα είχε εξιχνιαστεί τόσο γρήγορα το έγκλημα, αλλά θα είχαν χαθεί σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία.

Ήθελαν να την τελειώσουν

Η κατάθεση του Θ. Ζόβα, – η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα- είναι καθοριστική γιατί αποδεικνύει ότι οι δράστες ενήργησαν με σχέδιο, «είδα από τις κάμερες ότι η Ελένη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που είχε οδηγό τον Αλέξανδρο και πίσω στην καρότσα καθόταν ο Μανώλης», δεν ξεκίνησαν για σουβλάκια και βρήκαν κλειστό το μαγαζί , «το σουβλατζίδικο, που είναι 24ωρης λειτουργίας, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που κινήθηκαν», οδήγησαν το θύμα κατευθείαν στο εξοχικό του Κούκουρα, «όπως αποδεικνύεται από όλες τις κάμερες μέχρι εκεί», δεν ήταν πιωμένοι, «τα ποτήρια στο τραπέζι ήταν γεμάτα βότκα και ό,τι έγινε έγινε πολύ γρήγορα». Οσο για το τι συνέβη στο σπίτι, ο μάρτυρας ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα η μητέρα του θύματος και ανέφερε όσα του είπε ο εκ των κατηγορουμένων Αλέξανδρος μόλις ομολόγησαν: χτυπούσαν το θύμα επειδή δεν ήθελε να έρθει σε επαφή μαζί τους και όταν τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία «είπαν να το τελειώσουν. Προσπάθησαν με σίδερο, μετά με μαχαίρι, αυτό στράβωσε. Η κοπέλα έδωσε μάχη. Είδαν ότι δεν το κατάφερναν, τη μετέφεραν ημιλιπόθυμη στο αυτοκίνητο, ενώ εκείνη εκλιπαρούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, και την πέταξαν στη θάλασσα. Είχαν αποφασίσει να την τελειώσουν από το σπίτι. Μετά επέστρεψαν, καθάρισαν το σπίτι, μάζεψαν τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος και τα πέταξαν και αυτά».

Εξάλλου σήμερα αναμένεται να καταθέσει και η στενή φίλη του θύματος η οποία ήταν το τελευταίο άτομο που επικοινώνησε μέσω μηνύματος το μοιραίο βράδυ η Ελένη Τοπαλούδη, λίγο πριν βγει ανυποψίαστη από το διαμέρισμα της στο ραντεβού θανάτου με τους δολοφόνους της.

Πηγή: dikastiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ