Την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προς αποφυγή της περαιτέρω διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού αποφάσισε η ομοσπονδιακή δικαστής Kathryn Kimball Mizelle.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Biden, έπειτα από εισήγηση των CDC, είχε καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε λεωφορεία, αεροπλάνα και μετρό…
Η απόφαση της Δευτέρας από την Kathryn Kimball Mizelle, η οποία είχε διοριστεί στη Φλόριντα από τον πρώην πρόεδρο Donald Trump ανέφερε πως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. (CDC) είχαν υπερβεί την εξουσιοδοτημένη τους αρμοδιότητα και δεν παρείχαν επαρκείς εξηγήσει για τη χρήση μάσκας.
«Το να φοράς μάσκα δεν εξασφαλίζει τη δημόσια υγεία», έγραψε η Mizelle και προσθέτει:
«Η μάσκα παγιδεύει σταγονίδια του ιού. Ούτε εξυγιαίνει το άτομο που φορά τη μάσκα ούτε κάνει τη μεταφορά ασφαλή».
Οι περισσότερες πολιτειακές αρχές έχουν άρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας – αν και μια τελευταία αύξηση των μολύνσεων ώθησε τη Φιλαδέλφεια να ξαναεφαρμόσει το μέτρο.
Ωστόσο, τα CDC παρέτειναν επιπλέον κατά 15 ημέρες την υποχρεωτικότητα για τους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι κατευθυντήριες γραμμές των CDC είχαν αμφισβητηθεί στο δικαστήριο από μια ομάδα που είναι γνωστή ως Health Freedom Defense Fund, της οποίας ηγείται η Leslie Manookian, μια ακτιβίστρια που αμφισβητεί την ασφάλεια των εμβολίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ