Δεύτερη κατάθεση δίνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, στην έρευνα για τις καταγγελίες του σχετικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα με το νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Η δικογραφία είχε ανασυρθεί από το αρχείο με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών καθώς οι αρχικές καταγγελίες είχαν οδηγηθεί στο αρχείο χωρίς να καταθέσει , τότε, ο πρώην υπουργός.

Τι είχε πει

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει ότι η μετατροπή του του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε έπειτα από πιέσεις και για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Αφορμή για την ανάσυρση αποτέλεσαν νεότερες δηλώσεις του κ. Κοντονή, στις αρχές Μαρτίου 2021 , για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις».

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Σταύρος Κοντονής: Γιατί καταθέτει εκ νέου

Ο κ. Κοντονής κατέθεσε τελικά για την υπόθεση τον περασμένο Απρίλιο.
Η υπόθεση προχώρησε με γνωμοδότηση προς αρχειοθέτηση, όμως και πάλι διαφώνησε ο εισαγγελέας Εφετών, που ζητησε περαιτέρω έρευνα με αποτέλεσμα να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο πρωην υπουργός.
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο πρώην υπουργός επιχειρεί να αναδείξει πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες.
Όπως έλεγαν μάλιστα πρώτος εκείνος θα χαροποιηθεί αν αποδειχτεί πως δεν υπάρχουν ποινικές σκιές στην υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ