Σε περίπτωση που οι πολίτες εμφανίσουν σοβαρές παρενέργειες από εμβόλια κατά του κορωνοϊού, το Δίκαιο των ΗΠΑ δεν δίνει το δικαίωμα να προσφύγουν ενάντια κανενός ούτε να αποζημιωθούν γράφει το CNBC.
Ενώ σχετικά με το ερώτημα για το «ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε ενδεχόμενες σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ» προσπαθεί να απαντήσει το αμερικανικό δίκτυο, καταλήγοντας στην απάντηση:
«Κανείς».
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κυβέρνηση έχει απαλλάξει εταιρείες, όπως η Pfizer και η Moderna, από την ευθύνη, εάν κάτι πάει λάθος με τα εμβόλια.

Μηνύσεις ούτε στον FDA

Ταυτόχρονα οι πολίτες δεν μπορούν να καταθέσουν μήνυση ούτε σε βάρος του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), με το επιχείρημα ότι έδωσε έγκριση στην κυκλοφορία των εμβολίων, αλλά ούτε και σε βάρος του εργοδότη τους σε περίπτωση που ζητηθεί ο εμβολιασμός του ως προϋπόθεση εργασίας.
Σημειωτέον ότι στις ΗΠΑ έχει συσταθεί ένα ειδικό ταμείο που καθήκον έχει να βοηθά στην κάλυψη των ιατρικών εξόδων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες σε περίπτωση που υποστούν βλάβη από κάποιο εμβόλιο.
Όμως, όπως τονίζουν οι δικηγόροι, η χρήση του είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι περιπτώσεις που το ταμείο πληρώνει, σπάνιες.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν, το ταμείο έχει αποζημιώσει ένα ποσοστό μικρότερο του 6% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί την τελευταία δεκαετία.
Όσο για το πώς ανταποκρίνονται οι Αμερικανοί στην ιδέα του εμβολιασμού έναντι της COVID-19, τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι «πιθανόν» ή «σίγουρα» δεν θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ