Με ένα βίντεο μέσω της εφαρμογής Telegram, οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (CIA) ζητούν από τους Ρώσους πολίτες, που είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική του Πούτιν να γίνουν κατάσκοποι κατά της πατρίδας τους.

Στο σύντομο βίντεο της CIA,εμφανίζεται ένας ρώσος δημόσιος υπάλληλος και η γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους με ένα παιδί, οι οποίοι περνούν προφανώς δύσκολα και αναρωτιούνται αν η ζωή τους ανταποκρίνεται στα όνειρά τους.

Εκείνη λέει πως οι Ρώσοι μπορούν να ενεργήσουν για να βελτιώσουν τα πράγματα -παρέχοντας πληροφορίες στη CIA- και να παραμείνουν παράλληλα, κατ′ εκείνη, πατριώτες.

Στο βίντεο υπάρχουν οδηγίες για το πως μπορούν να δώσουν πληροφορίες χωρίς να εντοπιστούν από τις ρωσικές αρχές, χρησιμοποιώντας τη μηχανή πλοήγησης και αποκτώντας πρόσβαση στο «dark web», το «σκοτεινό διαδίκτυο», και τα εργαλεία κρυπτογράφησης των επικοινωνιών.

«Η CIA θέλει να μάθει την αλήθεια για τη Ρωσία και αναζητούμε πρόσωπα αξιόπιστα που να μπορούν να μας πουν αυτή την αλήθεια», γράφει η υπηρεσία στο βίντεό της. «Οι πληροφορίες σας μπορεί να είναι πιο πολύτιμες απ′ ό,τι πιστεύετε».

Η CIA διευκρινίζει πως ελπίζει να έρθει σε επαφή με πρόσωπα που εργάζονται στους τομείς των πληροφοριών, της διπλωματίας, της επιστήμης και τεχνολογίας και άλλους και πως ενδιαφέρεται για κάθε είδους πληροφορίες, περιλαμβανομένων πολιτικών και οικονομικών.

Η αμερικανική υπηρεσία έχει ήδη χρησιμοποιήσει άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως επικεντρώνεται πλέον στο κρυπτογραφημένο δίκτυο Telegram επειδή είναι το κύριο μέσο ενημέρωσης των Ρώσων για όλα τα θέματα, από την πολιτική μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος της CIA.

Η υπηρεσία ελπίζει πως, δείχνοντας απλά μέσα για να διαρρέουν πληροφορίες στο «dark web», η CIA θα πείσει τους διστακτικούς να κάνουν το βήμα.

 

«Στόχος μας είναι να τους παράσχουμε μέσα ασφαλή που να καθιστούν δυνατό να έρθουν σε επαφή μαζί μας», δήλωσε ο υπεύθυνος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

 

Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να προκαλέσουν εξέγερση ή αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, όμως ελπίζουν ότι ορισμένοι Ρώσοι θα δουν ένα τρόπο για να βοηθήσουν τη χώρα τους να προχωρήσει παρέχοντας πληροφορίες στη CIA, υπογράμμισε.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα περισσότερα από τα οποία είναι πλέον μπλοκαρισμένα στη Ρωσία, είχαν αποτελέσματα.

 

«Επικοινωνήστε μαζί μας», επέμεινε η CIA. «Ίσως οι άνθρωποι γύρω σας να μην θέλουν την αλήθεια. Εμείς τη θέλουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ