Η ιταλική αστυνομία συνέλαβαν περισσότερα από 100 άτομα την Τετάρτη στο πλαίσιο μιας επιχείρησης πάταξης της ιταλικής ομάδας οργανωμένου εγκλήματος Ndrangheta, ανακοίνωσαν οι γερμανικές εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές των δύο χωρών.
Η Ndrangheta έχει τις ρίζες της στη νότια περιοχή της Καλαβρίας και έχει πάρει τα ηνία από την Κόζα Νόστρα ως η ισχυρότερη μαφιόζικη οργάνωση στη χώρα – και ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυα στον κόσμο.
Οι συλλήψεις ήταν μέρος μιας συντονισμένης έρευνας από ερευνητές στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ανέφεραν οι γερμανικές αρχές.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, απάτη και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εγκληματική οργάνωση μαφιόζικου τύπου, κατοχή και εμπορία όπλων.

Το Σώμα των Καραμπινιέρων της Ιταλίας πραγματοποίησε 108 συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της έρευνας με έδρα τη νότια πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Άλλα 15 άτομα συνελήφθησαν κατόπιν εντολής της αστυνομίας στο βορειοδυτικό λιμάνι της Γένοβας.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε επίσης δεκάδες υπόπτους σε επιδρομές νωρίς το πρωί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ