Πυρομαχικό υλικό εντοπίστηκε χθες, Κυριακή 24 Μαρτίου κοντά στο λιμάνι του Πειραιά και της θαλάσσιας περιοχής της Ραφήνας. Σημειώθηκαν δύο τέτοιες περιπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Ξαβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού και συγκεκριμένα ενός φυσιγγίου διαμετρήματος 0,32 χιλιοστών, σε χώρο κοντά στον επιβατηγό σταθμό «Α ΜΙΑΟΥΛΗ» στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά.
Προανάκριση για τη συγκεκριμένη περίπτωση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ το πυρομαχικό υλικό πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.
Ακόμη μια περίπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθώς χειροβομβίδα βρέθηκε σε πλαστικό κουτί μήκους περίπου δέκα εκατοστών. Έτσι, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας, από ιδιώτη που διενεργούσε θαλάσσια αλιεία, για τον εντοπισμό ενός πυρομαχικού υλικού, συγκεκριμένα χειροβομβίδας, στη θαλάσσια περιοχή «Μαρίκες» στη Ραφήνα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το ανευρεθέν πυρομαχικό, εντοπίστηκε μέσα σε πλαστικό κουτί μήκους περίπου δέκα εκατοστών, σε οξείδωση και σε βάθος δύο μέτρων, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε με σήμανση επί της ακτής στον χώρο στάθμευσης οχημάτων στην παραλία Μαρίκες – Καλαμιές.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ