Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα φύλακες, σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν χθες, Κυριακή 1/1, σε έφοδο ενόπλων εναντίον φυλακής στη Σιουδάδ Χουάρες, πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας πάνω από 24 κρατούμενοι απέδρασαν.
Η έφοδος έγινε το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς, όταν ένοπλοι κατέφθασαν με θωρακισμένα οχήματα και άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών, προκειμένου να διευκολύνουν την απόδραση φυλακισμένων.
Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, ορισμένοι φυλακισμένοι στασίασαν στη φυλακή, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και συγκρούστηκαν με φύλακες.
Τα πυρά προκάλεσαν πανικό σε κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται η φυλακή, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή, οικογένειες εγκλείστων που περίμεναν έξω από την φυλακή για να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα την Πρωτοχρονιά, περίμεναν με αγωνία να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.
Η εισαγγελία ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα περίπου πέντε ώρες μετά την επίθεση ενώ έγιναν και 5 συλλήψεις.
Στη συγκεκριμένη φυλακή του βόρειου Μεξικού κρατούνται μέλη των διαβόητων καρτέλ Σιναλόα και Χουάρες, που βρίσκονται σε πόλεμο για τον έλεγχο της πόλης εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια.
Η ίδια φυλακή έχει γίνει θέατρο συγκρούσεων μεταξύ εγκλείστων και ταραχών, μια από τις οποίες είχε είκοσι νεκρούς τον Μάρτιο του 2009. Ήταν από τις πιο πολύνεκρες στην ιστορία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ