Στις ανακριτικές αρχές βρίσκεται η υπόθεση εξαπάτησης πολιτών, που αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στην Κίσαμο Χανίων, με τη σύλληψη ενός 62χρονου Αθηναίου και μιας 59χρονης αλλοδαπής, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης. Ο 62χρονος, είχε μετατρέψει σε «ιατρείο», χώρο στο σπίτι που νοίκιαζε στο Καστέλι, ενώ διέθετε εξοπλισμό και εργαλεία, αλλά και σκευάσματα αγνώστου περιεχομένου, τα οποία φέρεται να χορηγούσε σε ανυποψίαστους ασθενείς, υποστηρίζοντας ότι θα θεράπευαν βαριά άρρωστους ανθρώπους.

Για κάθε επίσκεψη φέρεται να λάμβανε το ποσό των 50 ευρώ, ενώ σε έρευνα της αστυνομίας στον χώρο αυτό βρέθηκαν πάνω από 200 φάκελοι ασθενών από Χανιά, Ηράκλειο ακόμα και Αθήνα.

Η δράση του έγινε γνωστή στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το πρωί της Παρασκευής, μαζί με την 59χρονη γυναίκα.

Ο φορητός υπολογιστής, οι δέκα ηλεκτρονικές συσκευές και οι 17 συσκευές USB που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι –«ιατρείο» του 62χρονου, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών των Εγκληματολογικών Ερευνών

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

“Συνελήφθησαν στις (11.12.2020) σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο άτομα και συγκεκριμένα ημεδαπός και αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός με την αλλοδαπή, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι ότι είναι γιατροί, έδιναν ιατρικές συμβουλές και χορηγούσαν φαρμακευτική αγωγή σε παθόντες, υποσχόμενοι πλήρη ίαση καταφέρνοντας έτσι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των δύο ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • 10 ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές,
  • 17 συσκευές USB
  • φιαλίδια τα οποία περιείχαν ουσίες σε διάφορες συστάσεις (υγρή, κρυσταλλική, δισκία) τα οποία θα σταλούν για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση,
  • διάφορα ιατρικά και παραϊατρικά εργαλεία και αντικείμενα,
  • βιβλία ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου,
  • χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες περιείχαν πλήθος στοιχείων ατόμων,
  • 2 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ