Αθωώθηκε ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί με τους συγκατηγορούμενούς του για κλοπή σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό στo πλαίσιo της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι αθώος λόγω αμφιβολιών σχετικά με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοφορίας, ενώ τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή.
Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση για διακεκριμένη οπλοκατοχή κατ’ εξακολούθηση αλλά κατά μόνας, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο ίδιος αθωώθηκε για την κατοχή των όπλων που δεν εμπίπτουν στο 187Α.
Αναφορικά με τον τρίτο κατηγορούμενο, Διονύση Μπάκα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για συνεργεία σε πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση της τρομοκρατικής πράξης και της παράνομης οπλοκατοχής κατ’ εξακολούθηση μόνο για τα όπλα που βρέθηκαν στον Χολαργό, ενώ τον έκρινε αθώο για όλες της υπόλοιπες πράξεις που του αποδίδονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ