Άσχημη φέρεται να είναι σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η ψυχολογική κατάσταση της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι.

Εξήγησε ότι κατά την πρώτη του επικοινωνία με την κατηγορούμενη στην Ευελπίδων, εκείνη αρνήθηκε πως έκανε το έγκλημα, του είπε πως γνωρίζει την Ιωάννα αλλά η συζήτηση δεν επεκτάθηκε σε θέματα επαφών, σχέσεων, φιλίας και διαδικτύου.

«Ήμασταν 1,5 ώρα. Δεν θέλησα λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς ψυχολογικής της κατάστασης να επιμείνω περισσότερο», είπε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης.

Ο κ. Κεχαγιόγλου, είπε ότι δεν θέλει να συνδέσει την ψυχολογική κατάστασή της με την ύπαρξη οποιασδήποτε ψυχικής νόσου ή διαταραχής ή ακαταλόγιστου, και πως κάτι τέτοιο δεν είναι ζήτημα υπό διερεύνηση σε αυτή τη φάση. Ωστόσο διερωτήθηκε αν αυτού του είδους η επίθεση με τον τρόπο αλλά και το μέσο που έγινε, παραπέμπει σε απόλυτα ψυχικά υγιή άνθρωπο.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει ένα νομικό ζήτημα που αφορά την κατηγορία σε βάρος της 35χρονης και αφορά το κατά πόσο είναι ορθός ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Το είπα ήδη ευθέως στον κ. Εισαγγελέα χθες, όταν προσήχθη η εντολέας μου, ότι θεωρώ ότι είναι υπερβολική αυτή η ποινική δίωξη. Και αν θέλετε μια έτσι προσωπική νομική άποψη θεωρώ ότι δεν θα σταθεί ποτέ στο ακροατήριο», σημείωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Υπάρχει πλούσια νομολογία που παρόμοιες επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως βαριά σωματική βλάβη», πρόσθεσε ο κ. Κεχαγιόγλου και εξήγησε ότι αν κάποιος κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας η ποινή καθείρξεως είναι από 10 έως 15 έτη ενώ η βαριά σωματική βλάβη από 5 έως 10 έτη.

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ