Ένα βήμα πριν από τον θάνατο φαίνεται πως βρέθηκε το δεξί χέρι του Ρώσου προέδρου, καθώς σημειώθηκε απόπειρα δηλητηρίασης εναντίον του Nikolai Petrusev.

Ο 71χρονος πλέον πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες ύστερα από ξαφνική… αδιαθεσία.
Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει το General SVR, ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που διαχειρίζονται αντιφρονούντες προς την κυβέρνηση Putin είπε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκάλυψαν ότι ο Patrusev είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο», αλλά τελικά επέζησε.
Ο πρώην επικεφαλής της FSB είναι ευρέως γνωστός ως ο άνθρωπος στον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος παραδίδει την εξουσία όταν αναγκάζεται να λείψει για ιατρική περίθαλψη και είναι επίσης ο βασικός «αρχιτέκτονας» του πολέμου στην Ουκρανία.
Μάλιστα τον γιο, θεωρούν πολλοί ως πιθανό διάδοχο του Vladimir Putin, όταν εκείνος πλέον παραδώσει τα σκρήπτρα της προεδρίας.

Η ενημέρωση του Putin και το συνθετικό δηλητήριο

«Πρόσφατα, έγινε απόπειρα κατά της ζωής του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Patrusev.
Οι πληροφορίες τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν βρίσκονται υπό άκρα μυστικότητα», ανέφερε το κανάλι του Telegram, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.
«Είναι γνωστό ότι ο Patrusev ένιωσε αδιαθεσία το βράδυ μετά τη δουλειά, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι.
Η ασφάλεια λειτούργησε γρήγορα, καλώντας αμέσως μια ομάδα γιατρών. Μετά την παροχή βοήθειας, ο Patrusev μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση.
Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επιβεβαίωσαν ότι η τοξική ουσία ήταν συνθετικό δηλητήριο» σημειώνεται, επίσης, στο μήνυμα.
Σύμφωνα με την ιατρική αναφορά, ο Patrusev «σώθηκε από την έγκαιρη ιατρική φροντίδα και, πιθανώς, από την όχι υψηλή συγκέντρωση της δηλητηριώδους ουσίας που εισήλθε στο σώμα του μέσω του δέρματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ