Πλήρως αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας που της αποδίδεται η Ελένη Τουλουπάκη, που απολογήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο κάνοντας λόγο για «πόλεμο» σε βάρος της.
Αναφερόμενη στη δικογραφία της Novartis, είπε πως «μόλις προέκυψαν από έγγραφα και καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αναφορές σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων, διαβιβάσθηκαν στις 5-2-2018 στην Βουλή των Ελλήνων αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας. Η υποβλητική μας αναφορά, δηλαδή η δική μου και των επίκουρων εισαγγελέων ελέγχθηκε από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έκτοτε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος από τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, με τη σθεναρή συμπαράσταση των κομμάτων τους και την ενεργή υποστήριξη των ΜΜΕ».
Για τις αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που κατά την κατηγορία δεν απέστειλε αμελλητί στη Βουλή, ανέφερε: «Και οι τρεις αναφορές με ημερομηνίες 22-2-2017, 8-3-2017 και 13-4-2017 υπεβλήθησαν στην προκάτοχό μου την κ. Ράικου η οποία εάν ίσχυε το κατηγορητήριο όφειλε να τα έχει διαβιβάσει η ίδια αμελλητί στην Βουλή. Στις 9-3-2017, δηλαδή την επόμενη μετά την υποβολή της δεύτερης αναφοράς, ο κ. Ελευθεριάνος στέλνει τις αναφορές στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπασπύρου με παραγγελία την αξιολόγηση των αναφορών αυτών. Η τρίτη αναφορά υποβλήθηκε στις 13-4-2017, ημερομηνία που ναι μεν δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ διορισμού μου χωρίς ωστόσο να έχω αναλάβει εγώ καθήκοντα» είπε κατά την απολογία της.
Η κατηγορούμενη εισαγγελέας άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς της Ελένης Ράικου την περίοδο που ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς, υποστηρίζοντας πως «δεν τήρησε την υπηρεσιακή υποχρέωσή της να συντάξει έκθεση παράδοσης – παραλαβής».
Σχετικά με τις αναφορές του ΚΙΝΑΛ, σχολίασε πως «δεν είχαν σαφές καταγγελτικό περιεχόμενο, δεν καταμήνυαν συγκεκριμένο υπουργό αλλά γινόταν αναφορά σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου υπηρέτησαν 4 υπουργοί συνολικά, δεν καταμήνυαν συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη, και διαπίστωνε κάποιος ότι στόχος ήταν η διεύρυνση του πεδίου έρευνας και στο έτος 2015. Κατά συνέπεια κατέληξα στη συγκεκριμένη στιγμή, βλέποντας και την παραγγελία για περαιτέρω έρευνα που είχε δώσει ο κ. Ελευθεριάνος με έγγραφο του που εστάλη στην κ. Παπασπύρου στις 9-3-2017, ότι οι αναφορές αυτές δεν μπορούσαν να υποβληθούν αυτοτελώς στη Βουλή για αναζήτηση ευθυνών συγκεκριμένου υπουργού αν δεν είχαν συγκεντρωθεί πρόσθετα στοιχεία».
Αφήνοντας τον εαυτό της στην κρίση του δικαστηρίου, η κ. Τουλουπάκη είπε κλείνοντας την απολογία του. «Ας μου επιτραπεί να πω, παρατηρώντας τα όσα έχουν συμβεί, ότι πρόκειται για την πιο συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης δικαστικών λειτουργών στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας. Επίσης η πορεία αυτής της υπόθεσης αποδεικνύει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Ότι δικαστές δεν υπάρχουν μόνο στο Βερολίνο, αλλά και εις τα Αθήνας.
Είναι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, που παρά τα τύμπανα της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας αποφάσισαν, περνώντας σε σας την τελική σκυτάλη για την οριστική κάθαρση αυτής της τραγωδίας, όχι μόνο για μένα και τους συναδέλφους μου που κατηγορηθήκαμε αδίκως αλλά και για την ελληνική δικαιοσύνη στο σύνολο της, που τραυματίστηκε βαρύτατα από την αληθινή σκευωρία».

Οι σχέσεις με Παπαγγελόπουλο

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τον δικαζόμενο υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που αντιμετωπίζει κατηγορία ηθικής αυτουργίας στο αδίκημά της (κατάχρηση εξουσίας) η κυρία Τουλουπάκη, αρνήθηκε ότι είχε άλλες σχέσεις, πέραν της καθαρά υπηρεσιακής.
Ειδικότερα, αναφερόμενη στο ότι δεν δέχθηκε από κανένα υποδείξεις η προτροπές για τον χειρισμό υποθέσεων και από τον κ. Παπαγγελόπουλο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος παρουσιάζεται ως ηθικός αυτουργός των πράξεων μου. Θέλω να σας δηλώσω ότι δεν είχα κανένα διάλογο με κανένα πολιτικό. Ήμουν όμως σε ένα διαρκή εσωτερικό διάλογο με την συνείδηση μου και με τον Θεό».

Ο προσωπικός Γολγοθάς

Στην απολογία της μάλιστα η Ελένη Τουλουπάκη έκανε λόγο για ένα προσωπικό Γολγοθά. «Σήμερα είναι η κορύφωση μιας ανηφορικής πορείας. Ενός προσωπικού Γολγοθά που ξεκίνησε 4 χρόνια πριν. Μια περίοδος κατά την οποία αποκαλούσαν εμένα και τους συνεργάτες μου «εγκληματική συμμορία», «παραδικαστικό κύκλωμα», ενώ δεχόμουν καθημερινά απειλές του τύπου ότι θα «μπω φυλακή» και ότι θα με «γδάρουν» ανέφερε.
«Ξυπνήσαμε κάποια μέρα για να μάθουμε ότι όλοι στην εισαγγελία είχαμε παρατσούκλια κυρά Φρόσω, γόβα, νεκροθάφτης, ταξιδιάρα, Ρασπούτιν κλπ, που δεν είχαμε ακούσει ποτέ γιατί δεν είχαν ειπωθεί ποτέ παρουσιάζοντας μία παρακμιακή εικόνα του δικαστικού σώματος , η οποία όπως αποδείχθηκε υφίστατο μόνο στην αντίληψη εκείνων που τα επινόησαν…» πρόσθεσε.

Γιάννης Μαντζουράνης: Κάποιοι δεν σέβονται την απολογία, την κυνηγούν ακόμα

Λίγο πριν την έναρξη της απολογίας της ο συνήγορός της Γιάννης Μαντζουράνης κατήγγειλε ότι σήμερα κατά την ημέρα της απολογίας της, κοινοποιήθηκε πειθαρχική αγωγή, τονίζοντας πως «κάποιοι δεν σέβονται ούτε την απολογία της, την κυνηγούν ακόμα» συμπληρώνοντας ότι «αυτά πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης».
Η ίδια σημείωσε πως «χαρακτηριστικό της προσωπικής μου στοχοποίησης καθ΄ όλο αυτό το διάστημα είναι ότι άγνωστοι διέρρηξαν δύο φορές την κατοικία μου, αφαιρώντας μόνο αρχεία και σημειώσεις από το γραφείο μου, στέλνοντας μου σαφές μήνυμα του κινδύνου που διατρέχω για τις έρευνές μου, ως Εισαγγελέα Διαφθοράς».
Η κυρία Τουλουπάκη αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στη δικαστική διαδρομή και τα πόστα που κατά καιρούς υπηρέτησε, όπως επίσης, πως επιλέχθηκε ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ