Κατασκευασμένες και υπαγορευμένες από πολιτικούς κύκλους χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής τις κατηγορίες περί της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τον οδήγησαν  στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ενώ σε ό,τι αφορά το αδίκημα για την παράβαση όπλων ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νομίμως.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης  στην υπερασπιστική του τακτική έβαλε στο στόχαστρο του τον πρώην πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά, καθώς και αλλά στελέχη της τότε κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική για πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε  ότι εντάχθηκε ως φοιτητής  στη Χρυσή Αυγή αλλά ήταν προηγουμένως οπαδός από μαθητής από την δεκαετία  του 1990.

«Είμαστε απολύτως νόμιμοι και συνεπείς στη νομιμότητα σε όλες μας τις ομιλίες», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη για συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ενώ πρόσθεσε   πως δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  είπε ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που καταδικάζω».

Όσο για το  φυσικό αυτουργό του εγκλήματος Ρουπακιά ο  κατηγορούμενος είπε ότι το  είδε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία στα δελτία ειδήσεων, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρυσή Αυγή.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας αρνήθηκε ότι το κόμμα της Χρυσης Αυγης είχε ρητορική μίσους.

Πηγή: Καθημερινή