Το κατώφλι της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου πέρασε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για να απολογηθεί για την υπόθεση με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Novartis.
Η απολογία του κ. Βαξεβάνη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα 6/4 αλλά φαίνεται πως συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι κατηγορίες 

Ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.
Ο ίδιος κατηγορείται για ανάμειξη στην αποκαλούμενη σκευωρία της Novartis, προκειμένου μέσω δημοσιευμάτων της εφημερίδας του να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα.

Τι δήλωσε ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή. Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της» δήλωσε ο συνήγορος του Γιαννης Μαντζουράνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ