Δάκρυα συγκίνησης σε καθηγητές και συμμαθητές έφερε η επιστολή του 19χρονου πρόσφυγα από τη Γουινέα, Βάφινγκ Σισσέ, ο οποίος κινδύνευσε με απέλαση και τελικά κατάφερε να αποφοιτήσει από το σχολείο του στη Σάμο.
Ο Σισσέ είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε παιδί καθώς έφτασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και μέσα σε λιγοστό χρόνο, όπως αναφέρει το Samos24.,gr, έγινε ενεργό και αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας, έμαθε ελληνικά, εντάχθηκε σε Αθλητικό Σύλλογο και ξεκίνησε να φοιτά στο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου σημειώνοντας απίστευτη πρόοδο.
Ο Σισσέ Βάφιγκ κινδύνευε με απέλαση, καθώς το αίτημα του για απόδοση ασύλου είχε ήδη απορριφτεί δύο φορές, τελικά τα κατάφερε χάρη στην αλληλεγγύη των καθηγητών και συμμαθητών του.

«Πόσο υπερήφανοι είμαστε…» – Η αποχαιρετιστήρια επιστολή των εκπαιδευτικών του σχολείου

Ο Σισσέ Βάφιγκ από τη Γουινέα έφτασε στην Ελλάδα το 2020!
Ο Σισσέ κατάφερε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να γεμίσει Ελλάδα και Αγάπη και να βρει μια νέα πατρίδα.
Ο Σισσέ εδώ και πολύ καιρό, από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στη σχολική μας κοινότητα, απέκτησε μια οικογένεια 280 μελών (μόνο!)
Ο Σισσέ τελειώνοντας τη φετινή του χρονιά, την τελευταία στο σχολείο μας, έχει 30 Εκπαιδευτικούς που ως πνευματικοί του γονείς έστερξαν σε κάθε του επιθυμία και 250 αδέλφια που τον στηρίζουν και τον βοηθούν σε κάθε του βήμα.
Ο Σισσέ έχει πλέον αποκτήσει το δικό του σπίτι, το σχολείο μας!
Ο Σισσέ, ο δικός μας Σισσέ, θα είναι πάντοτε το φωτεινό παράδειγμα για όλες και όλους μας. Ένα παιδί που χρειάστηκε να περάσει από τη Γουινέα στον Περσικό κόλπο, από εκεί με τα πόδια στην Τουρκία και μετά με βάρκα στη Σάμο για να βρει το δικό του λιμάνι.
Ο Σισσέ μας που τα μόνα που ζήτησε από τη ζωή ήταν μόρφωση και αγάπη και έπρεπε να περάσει τρεις ολόκληρες ηπείρους για να τα βρει στη δική μας αγκαλιά.
Πόσο υπερήφανοι μπορεί να είμαστε… Δεν περιγράφεται με λόγια.
Ο Σισσέ κατάφερε ένα ολόκληρο σχολείο σήμερα να δακρύσει.
Σήμερα ο Σισσέ αποφάσισε να μας αγγίξει ακόμη πιο βαθιά γράφοντας αυτή την υπέροχη επιστολή απευθυνόμενος στους συμμαθητές του στο σχολείο και στους καθηγητές του.
Αγόρι μας, ήταν τιμή μας που υπήρξες μαθητής μας και συμμαθητής με τα υπόλοιπα παιδιά μας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σου σε ό,τι κι αν κάνεις. Θα σε στηρίζουμε, όπως κάθε στοργικός Δάσκαλος θα έκανε.
Τώρα που ήρθε ο καιρός να ανοίξεις ξανά αυτά τα υπέροχα μαύρα σου φτερά, ελπίζουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σε δυναμώσουμε και να σου χαρίσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για να συνεχίσεις τη ζωή σου.
Καλή συνέχεια Σισσέ μας και κάθε επιτυχία στις Πανελλήνιες που έρχονται. Σε σένα και σε όλα τα “αδέλφια” σου που μαζί θα διαγωνιστείτε.
(Ο Σισσέ είναι μαθητής μας στη Γ’ Λυκείου και παρακολουθεί τα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Όνειρό του είναι να σπουδάσει μεταφραστής στο Μεταφραστικό τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου)

«Αποδειχθήκατε οικογένεια και στήριγμα για ‘μένα» – Η επιστολή του Σισσέ

Ο 19χρονος Σισσέ, στη δική του επιστολή, περιγράφει την οδύσσειά του μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα από τη Γουινέα και ενώ στο μεταξύ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Τουρκία, «είδε ανθρώπους να πεθαίνουν από την εξάντληση και παιδιά που δεν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά του».
[…] «Όταν γράφτηκα στο Γενικό λύκειο Σάμου, εσείς μου σταθήκατε σε όλες τις δύσκολες στιγμές θεωρώντας με ένα από εσάς. Φροντίσατε να μου δώσετε το χαμόγελο που χρειαζόμουνα από καιρό στη ζωή μου.
[…] Όταν μένω μόνος μου το βράδυ και σκέφτομαι όσα έχω ζήσει, όσα δύσκολα έχω βιώσει δακρύζω. Όμως τα δάκρυα αυτά σβήνουν;
Από την μια θυμάμαι τους γονείς μου που μου λείπουν, από την άλλη έχω εσάς που αυτά τα χρόνια με γεμίσατε με αγάπη, τρυφερότητα και στοργή. Γι’ αυτό με τον τρόπο και την αποδοχή σας, αποδειχθήκατε οικογένεια και στήριγμα για μένα» συγκινεί ο 19χρονος.

Ολόκληρη η επιστολή του:
epistoli-1-433x600.jpg
epistoli1-447x600.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ