Κατά την ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, το απόγευμα της Τρίτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα στη χώρα και έναν ακόμα καταγεγγραμένο θάνατο.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε: «Η χθεσινή πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων κύλησε σχετικά ομαλά» και πρόσθεσε πως: «Μένει να αποτυπωθεί και στους αριθμούς η τήρηση των μέτρων».

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως τα αποτελέσματα της δεύτερης αυτής φάσης των περιοριστικών μέτρων θα φανούν στα νούμερα των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα καθώς: «τα νούμερα αυτά που βλέπουμε σήμερα αποτυπώνουν τις κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας».

Στη συνέχεια ενημέρωσε πως από 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα τονίζοντας πως: «πρόθεση μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου αυτό θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ