Η εταιρεία παιχνιδιών Lego ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα της Νότιας Καλιφόρνια να μην χρησιμοποιεί τα κεφάλια παιχνιδιών της για να κρύβει την ταυτότητα των υπόπτων σε φωτογραφίες που κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το αστυνομικό τμήμα Murrieta άρχισε να χρησιμοποιεί κεφάλια Lego για να καλύψει τα πρόσωπα των υπόπτων τον Νοέμβριο του 2022. Οι επεξεργασμένες φωτογραφίες τράβηξαν την προσοχή την περασμένη εβδομάδα αφού το τμήμα δημοσίευσε μια δήλωση με τίτλο «Γιατί καλυμμένα πρόσωπα;» στο Facebook.
Οι διαδικτυακές εικόνες ώθησαν την εταιρεία παιχνιδιών να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα στις 19 Μαρτίου.
Η Lego «μας ζήτησε με σεβασμό να απόσχουμε από τη χρήση της πνευματικής τους ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο, φυσικά, κατανοούμε και θα συμμορφωθούμε», είπε ο αστυφύλακας Τζέρεμι Ντουράντ σε δήλωση στο Associated Press.
«Αυτή τη στιγμή διερευνούμε άλλες μεθόδους για να συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε το περιεχόμενό μας με τρόπο που είναι ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους ακολούθους μας στα κοινωνικά δίκτυα», πρόσθεσε.
Το αστυνομικό τμήμα της Murrieta προστατεύει την ταυτότητα των υπόπτων σύμφωνα με το νόμο, αλλά ανεβάζει φωτογραφίες με καλυμμένα τα πρόσωπα για να μοιραστεί ανοιχτά τι συμβαίνει στην πόλη.
«Το Αστυνομικό Τμήμα της Murrieta υπερηφανεύεται για τη διαφάνειά του, αλλά επίσης τιμά τα δικαιώματα για την προστασία όλων, όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία, ακόμη και ύποπτοι», έγραψε το τμήμα στο Facebook.
Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα 13665 τον Ιούλιο του 2021 για να απαγορεύσει στις αρχές επιβολής του νόμου να μοιράζονται φωτογραφίες υπόπτων που συνελήφθησαν για μη βίαια εγκλήματα.
Επιπλέον, το κράτος ψήφισε το νομοσχέδιο 994 της Συνέλευσης τον Σεπτέμβριο του 2023, απαιτώντας από τις υπηρεσίες να αφαιρέσουν ύποπτες φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από 14 ημέρες, εκτός εάν υπάρχουν ειδικές συνθήκες.
Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ