Το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου έφυγε από την ζωή, μετά από μακρά παραμονή σε Νοσοκομείο των Αθηνών, ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σταύρος Μαντακιοζίδης.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, μετά από 5 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας, εισήλθε στο δικαστικό σώμα και διορίστηκε ως εισαγγελικός πάρεδρος στην Εισαγγελία Χαλκίδας.
Εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών MEDEL.
Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έκανε πολλές δημόσιες ομιλίες με θέματα που αφορούσαν στην παραβατικότητα των νέων της εποχής.
Ανεκλήθη στην υπηρεσία και του ανατέθηκε η επιθεώρηση όλων των φυλακών στην επικράτεια.
Ο Χαλκιδέος απόστρατος στρατηγός Άγγελος Πνευματικός υπήρξε φίλος του και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της προσωπικής του ζωής, τονίζοντας ότι:
Ήταν απλός και πολύ κοινωνικός, έντιμος και ειλικρινής, αυστηρός αλλά δίκαιος, ενώ ποτέ δεν ανέμιξε τη δουλειά του με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ως άνθρωπος ήταν χαμογελαστός και διέθετε αίσθηση του χιούμορ.
Του άρεσε το ψάρεμα, γιατί απαιτούσε υπομονή και προσέφερε ηρεμία όπως έλεγε. Συμμετείχε σε νυχτερινές εξορμήσεις για ψάρεμα, κυρίως στο Βόρειο Ευβοϊκό.
Η αγάπη του για την Εύβοια τον οδήγησε στο να επιλέξει ως δεύτερη κατοικία την περιοχή του Μαλακώντα στην οποία περνούσε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του με τη σύζυγό του Ελένη την οποία υπεραγαπούσε.
Ο κ. Πνευματικός σημείωσε επίσης: ” Σε αντίθεση με τη νοοτροπία των δικαστών που επιλέγουν την απομόνωση είχε πάρα πολλούς φίλους, οι οποίοι από όσο γνωρίζω τον αγαπούσαν αμοιβαία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ