Μια περίεργη ιστορία διαδραματίστηκε στη συμπρωτεύουσα, όπου οι δράστες διάλεγαν τα θύματά τους, έψαχναν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια υπέκλεπταν προσωπικά δεδομένα και άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς. 
Όπως φαινόταν στην αρχή, η «συνταγή» της απάτης φαινόταν ιδανική. Και αυτό γιατί, τα θύματα δεν κατάλαβαν το παραμικρό αφού οι δράστες ήξεραν πώς θα κρύψουν τα ίχνη τους. Σε όλες τις περιπτώσεις κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους και να μεταφέρουν συνολικά πάνω από 86.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί προχωρούν την έρευνα και αισιοδοξούν πως σύντομα θα καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Το χρονικό της απάτης 

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δεκατριών συνολικά ατόμων. Συγκεκριμένα, σχημάτισαν δικογραφίες για 6 περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή, μέσω υποκλοπής τραπεζικών στοιχείων. Ειδικότερα, οι ανωτέρω παρέπεμπαν τα θύματά τους σε ιστοσελίδες κλώνους τραπεζικών καταστημάτων, αποσπώντας τους προσωπικά στοιχεία και κωδικούς, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 86.163,53 ευρώ, μεταφέροντάς το σε εμβάσματα, σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τόσο της χώρας όσο και του εξωτερικού.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου, ο οποίος, κατά την τελευταία εβδομάδα, εισήλθε δύο φορές σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Χαριλάου και αφαίρεσε από τους υπαλλήλους συνολικά 1.120 ευρώ και πακέτα τσιγάρων
. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης,  σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 31χρονου, ο οποίος τον Αύγουστο του 2021, είχε μεταβεί σε επιχείρηση εμπορίου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της Ιωνίας και εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προέβη στην πώλησή του, ενώ, όπως προέκυψε, αυτό είχε δηλωθεί στις αρχές ως αντικείμενο απάτης.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου , καθώς εισήλθε με τη χρήση αντικλειδιού σε εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας μαρμάρων ιδιοκτησίας του πατέρα του και αφαίρεσε 2 Ι.Χ. φορτηγά. Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ