Τίποτα επιλήψιμο και αξιόποινο δεν βρέθηκε σχετικά με τον 35χρονο Τούρκο, ο οποίος αναζητούνταν ως “ύποπτος για τρομοκρατία”, στις δύο πτήσεις της Emirates για Ντουμπάι και Νέα Υόρκη.
Η μία πτήση γύρισε πίσω και η άλλη δεν αναχώρησε τελικά, όμως το άτομο που αναζητούνταν δεν επέβαινε σε καμία.
Ο 35χρονος δεν ήταν καν στη λίστα των επιβατών, αλλά ακόμη και αν ήταν δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει καθώς όσοι αναχωρούν από τη χώρα μας για την Αμερική πρέπει να έχουν βίζα ή πράσινη κάρτα, έγγραφα που εκείνος δεν κατείχε.
Τελικά ο φερόμενος ως “ύποπτος επιβάτης” βρισκόταν σπίτι του, ενώ όσο καιρό βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί καμία έκνομη πράξη με δράστη τον ίδιο και παράλληλα έχει λάβει άσυλο.
Μάλιστα, με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι μετά από ενδελεχή έρευνα, δεν βρέθηκε τίποτα σε βάρος του.
“Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο”, αναφέρει η ανακοίνωση.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος είχε έρθει στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια μαζί με την οικογένειά του, η οποία τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει κάνει αίτηση ασύλου και έχει λάβει
Ο ίδιος φέρεται να έχει κάνει αίτηση για βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να του δοθεί το επόμενο 10ήμερο.

Ο συγκάτοικός του ενημέρωσε τις Αρχές

Ο συγκάτοικός του στη χώρα μας για άγνωστο λόγο φαίνεται να ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές πως ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος θα ταξίδευε στις 11 Νοεμβρίου, και δεν αποκλείεται να προβεί σε τρομοκρατική επίθεση. Ο 35χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, και δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος του.
Πάντως και σήμερα το απόγευμα οι πτήσεις για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι θα ερευνηθούν από τις αρχές πριν αυτές απογειωθούν για τους προορισμούς τους.
Στα περίεργα της υπόθεσης που προκάλεσε ακόμα και την απογείωση δυο F16 που συνόδευσαν το αεροσκάφος που πετούσε προς Νέα Υόρκη πίσω στην Αθήνα, είναι ότι η διαβάθμιση της ειδοποίησης δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή αλλά εκτιμήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή από την ΕΥΠ.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο συγκάτοικος του άνδρα ή κάποιο άλλο άτομο με το οποίο είχε έρθει σε ρήξη, ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές ότι είναι ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση και ότι θα ταξίδευε τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ