Αντάρτικο της ΑΔΑΕ απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο της λειτουργίας της ΕΥΠ, των νόμιμων επισυνδέσεων αλλά και την λειτουργία των κακόβουλων λογισμικών, που είναι στη δημόσια διαβούλευση. Με ανακοίνωση της η Αρχή επιτίθεται στην κυβέρνηση καθώς δεν ρωτήθηκε η άποψή τους για την σύνταξη και κατάρτιση του νομοσχεδίου. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΑΔΑΕ είναι αυτή που, βάσει του αρθρου 9, παρ 2, του Συντάγματος, διασφαλίζει θεσμικά το απόρρητο των επικοινωνιών. 

Το δελτίο τύπου που ουσιαστικά πήρε έγκριση από τον πρόεδρό της Χρήστο Ράμμο, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκφράζει την λύπη, την κατάπληξη και την θεσμική δυσαρέσκεια της Αρχής απέναντι στην κυβέρνηση που δεν πήρε την άποψή της. Μάλιστα προαναγγέλλει ότι θα στείλει τις επιστημονικές παρατηρήσεις για τα επίμαχα άρθρα ώστε να τεθούν στο δημόσιο διάλογο, ειδικά όταν το νομοσχέδιο συζητηθεί στις επιτροπές και την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ράμμος ο οποίος ουσιαστικά τοποθετήθηκε στην ΑΔΑΕ από την σημερινή κυβέρνηση, βάλλει εναντίον της και εναντίον των πρόσφατων αλλαγών του νομοσχεδίου. Είναι ένα μεγάλο άδειασμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ