Στο εδώλιο του Β’ Εφετείου Πλημμελημάτων βρέθηκε την Τρίτη 7/6 ο Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος κατηγορείται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση» σχετικά με την πανδημία.
Ωστόσο, το Δικαστήριο αποφάσισε νέα αναβολή της δίκης.
Είχαν προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσής του, καθώς δια του συνηγόρου του δήλωσε πως νοσεί από κορονοϊό και δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη δίκη, ενώ, στη δεύτερη ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο στις αρχές Μαΐου είχε αιτηθεί την εξαίρεση ενός εκ των δικαστών της έδρας και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματός του.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο ίδιος ο Ν. Αντωνιάδης έκανε μάλιστα λόγο για δικαίωση καθώς έγινε δεκτό το αίτημα εξαίρεσης του εφέτη Νίκου Ζαγοριανού, ο οποίος – όπως ισχυρίζεται – επέμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή να παραμείνει στη σύνθεση του δικαστηρίου.
«Μία μεγάλη δικαίωση που δείχνει και λέει πολλά. Πάρα πολλά. “Πέταξα έξω” έναν από τους πλέον συστημικούς δικαστές, όπως τουλάχιστον έχει χαρακτηριστεί από πολύ μεγάλη μερίδα του Τύπου για τον χειρισμό ως ανακριτής της υπόθεσης SIEMENS.
ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΗ απόφαση για το Εφετείο» είπε ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος.
Συνεχίζοντας, ο Ν. Αντωνιάδης μίλησε για «ισχυρότατατο ταρακούνημα στα θεμέλια της Δικαιοσύνης και την πρώτη δικαίωσή μου από το Β΄ Τριμελές Εφετείο», ενώ ανέφερε πως στη συνέχεια όταν η δίκη εισήλθε στην ουσία, ο ίδιος υπέβαλε αίτημα διακοπής και όχι αναβολής της για μία απομαγνητοφώνηση όπου θεωρείται προϊόν υποκλοπής σε υπόθεση όπου ήταν δικηγόρος κατηγορούμενου.
Σε εκείνο το Δικαστήριο διατάχθηκε απομαγνητοφώνηση, ενώ κατά τα λεγόμενά του «αντικείμενο της δίκης αυτής ήταν ναι μεν και εκεί ακουστικό υλικό, πλην όμως όχι το περιεχόμενό του αλλά η νομιμότητα της καταγραφής.
Στη δική μου δίκη το ίδιο το περιεχόμενο του οπτικοακουστικού υλικού είναι το αντικείμενο. Πολύ περισσότερο στη σημερινή δίκη έπρεπε να γίνει η απομαγνητοφώνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ