Κατόπιν εισηγήσεως του Συμβούλου Ανδρέα Κουτσόλαμπρου και σχετικής απόφασης του ΔΣ ξεκίνησε η υλοποίηση της πρότασης για αναβάθμιση του κτιρίου του ΔΣΑ σε περιβαλλοντικά βιώσιμο κτίριο.

Η σχετική αίτηση σύνδεσης για Φ Β από Αυτοπαραγωγούς με Ενεργειακό Συμψηφισμό εγκατεστημένης ισχύος 10,8 kW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 10 kW εγκρίθηκε σήμερα (Παρασκευή 26-4).

Παράλληλα ετοιμάζονται δύο προκηρύξεις, η πρώτη για την προμήθεια και εγκατάσταση του Φ Β Σταθμού παραγωγής 10ΚW στην ταράτσα του κτιρίου επί της οδού Ακαδημίας 60 και η δεύτερη για τη συνολική αναβάθμιση του κτιρίου του ΔΣΑ σε “Πράσινο Κτίριο”.

Για να γίνει περιβαλλοντικά βιώσιμο το κτίριο θα πρέπει να επιτύχουμε τα εξής:

Αποδοτική χρήση της ενέργειας, του νερού και των άλλων πόρων

Προστασία της υγείας των ενοίκων και βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και των μελών του ΔΣΑ

Μείωση των αποβλήτων, της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης

Με τις άνω επεμβάσεις θα επέλθει σημαντική οικονομία πόρων και πολύ σύντομη απόσβεση της επένδυσης, ενώ θα αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα δημόσια κτίρια της Πρωτεύουσας και της Χώρας.

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας τα υφιστάμενα κτίρια ευθύνονται για πάνω από το 40% της παγκόσμιας συνολικής κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και για το 24% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο ΔΣΑ με τις ως άνω δράσεις δίνει ένα σημαντικό μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, που θα αποτελέσει παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργούν όλα τα δημόσια κτίρια μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ