Ανακοίνωση για τη χθεσινή (25/11) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) εξέδωσε ο σύμβουλος του Συλλόγου Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αναστασόπουλου:

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ στις 25-11-2020 συζητήθηκε το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σύλλογο μας στις 20-11-2020.
Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους, όπως επιβάλουν οι αρχές, οι αξίες και οι παραδόσεις του δικηγορικού σώματος:
απόλυτη καταδίκη, ταχεία πειθαρχική διερεύνηση, να καταβληθούν τα ποσά των προστίμων από τους υπαιτίους ως δωρεά στο Ε.Σ.Υ. ώστε να μη δίνεται η εικόνα της άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τον απλό πολίτη, και, κυρίως, ψήφιση μέτρων που θα θωρακίσουν θεσμικά το Συμβούλιο μας και τον θεσμό του Προέδρου, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τα μέλη μας, μέσω της συνεχούς λογοδοσίας μας.
Συγκεκριμένα προτείναμε: άμεση ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων μας, άμεση δημοσιοποίηση όλων των Πρακτικών, άμεση δημιουργία εφαρμογής διαύγειας για όλα τα έξοδα του Συλλόγου μας και νέοι κανόνες διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα.
Η θέση μας αυτή, ως συνδιαμορφώθηκε από κοινού με τον Σύμβουλο Ν. Κουτκιά, έλαβε τέσσερις ψήφους (Δ. Αναστασόπουλος, Ν. Κουτκιάς, Ζ. Σταυρόπουλος, Θ. Καμπαγιάννης).
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. καταψήφισε για ακόμα μια φορά τις προτάσεις αυτές αρκούμενη σε ρηματικές διακοινώσεις, στρουθοκαμηλισμό και κριτική σε όσους έκαναν κριτική.
Και σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συναδέλφων με ετεροχρονισμένη ανακοίνωση της παραίτησης αντιπροέδρου, ενώ είχαν μεσολαβήσει ήδη δύο Δ.Σ. από την πραγματοποίηση της. Ένα Δ.Σ. έρμαιο των εσωτερικών συσχετισμών του και των μικροπολιτικών επιδιώξεων του, αποκομμένο από τα μέλη του και την κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ