Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό του Νοεμβρίου του 2021 στο οποίο φέρεται να ενεπλάκη ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στον Άρειο Πάγο προσέφυγε ο κ. Θεοδωρικάκος το πρωί της Τετάρτης και κατάθεσε μήνυση στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος όπως είπε αποστρατεύτηκε κατά τις τελευταίες κρίσεις στο Σώμα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που κατήγγειλε πιέσεις για απόκρυψη στοιχείων σε υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του υπουργού.

Παράλληλα, με δική του ανακοίνωση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέψευσε με τη σειρά του τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αστυνομικοί από τη φρουρά του υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, επιχείρησαν να αρπάξουν τη δικογραφία που αφορούσε την υπόθεση του γιου του, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 21 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ