Η διευθύντρια πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (AKSHΙ) της Αλβανίας, Ερίσα Φέρο φέρεται να εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο καθώς συνελήφθη με μερικούς ακόμα συνεργούς της μεταφέροντας 58 κιλά ναρκωτικών από την Κορυτσά προς τα σύνορα με τα Σκόπια.
Οι αρχές του Πόγραδετς σε συνεργασία με εκείνες της Κορυτσάς έφτασαν στην σύλληψη του AKSHΙ και την κατάσχεση 58 κιλών κάνναβης.
Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα, προέρχονταν από την περιοχή της Σκόδρας, όπου φέρεται να εμπλέκονται άτομα από τη Φούσα Κρούγια και την Κορυτσά.
«Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, προκύπτει ότι οι τρεις πολίτες είχαν πραγματοποιήσει τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από την πόλη των Τιράνων με κατεύθυνση την περιοχή Qafë Thanë στα σύνορα με τα Σκόπια», ενημέρωσε σήμερα η αστυνομία της Κορυτσάς.
Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Qafë-Thanë, κοντά σε ένα εστιατόριο με την Ερίσα Φερό να είναι εκείνη που οδηγούσε το όχημα που μετέφερε τα ναρκωτικά. Στο ίδιο αυτοκίνητο που ήταν γεμάτων κάνναβη στο προτμπαγκάζ, ήταν και Λάικ Μπάσα, γιος επιχειρηματία από τη Φούσα Κρούγια και ένας 17χρονος με τα αρχικά M.K..
Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, ένας 30χρονος και ένας 28χρονος, κάτοικοι του χωριού Πισκουπάτ.
Οι δύο τελευταίοι πρόλαβαν και διέφυγαν του ελέγχου των Αρχών στο σημείο.
Σύμφωνα με τις Αρχές, η συμμορία που ήταν έτοιμη για ανταλλαγή μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών πίστευε ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα ήταν εκτός της προσοχής της αστυνομίας επειδή είναι βουνό πολύ κοντά στα σύνορα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ενέργεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων δύο ατόμων και τις διασυνδέσεις τους.

Η Ερίσα Φερό  είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο εκλογών

Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, η Έρισα Φερό αναφέρθηκε για παρανομία στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) μαζί με 21 ακόμα επιτρόπους. Η Φερό ήταν μέλος μιας επιτροπής καταμέτρησης ψήφων σε εκλογική περιφέρεια. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών παραποιήθηκαν στην Επιτροπή στην οποία συμμετείχε η ίδια με την αρμόδια επιτροπή να υποβάλει μήνυση στην εισαγγελία των Τιράνων κατά 21 επιτρόπων, συμπεριλαμβανομένης της Φερό.
Η νεαρή έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη χειραγώγηση των εκλογών της 25ης Απριλίου 2021, καθώς και για αφαίρεση ή προσθήκη ψήφων υπέρ των υποψηφίων διαφορετικών κομμάτων.
Στο Instagram, η 28χρονη Ερίσα Φερό έδειχνε συχνά τον ιδιαίτερο και πλούσιο τρόπο ζωής της, ενώ ψηλά στο προφίλ της φιγουράρει και ένα βίντεο που τη δείχνει να πυροβολεί. «Έτσι είναι όταν ο παππούς σου σε μεγαλώνει με ρακί και καλάσνικοφ», γράφει.
Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως η 28χρονη έχει συλληφθεί, η Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι τελειώνει τη συνεργασία μαζί της.
«Μετά από δήλωση της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορυτσάς, για την οριστικοποίηση της επιχείρησης «Επανεκκίνηση», με τη σύλληψη 3 πολιτών, μεταξύ των οποίων και η κυρία Έρισα Φερό, η AKSHI ανακοινώνει ότι: με βάση την ισχύουσα αλβανική νομοθεσία έχει κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την απόλυση αυτού του ατόμου.
Η κυρία Έρισα Φερό, ήταν υπάλληλος του σχετικού τομέα του e-Albania, σε επίπεδο Ειδικών. Η Εθνική Υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας καταδικάζει κάθε πράξη παράνομη και διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα στις διαδικασίες των θεσμών που ενεργούν υπέρ του νόμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ