Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας όσον αφορά στη δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα, Bakari Henderson, στο Λαγανά Ζακύνθου. Ένοχοι για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι και ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη ο ένας.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη, όμως ελήφθη κατά πλειοψηφία σε αντίθεση με την πρωτόδικη που ήταν ομόφωνη.
Αυτοί που μειοψήφησαν ήταν η Πρόεδρος, μία δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι τάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
Όσον αφορά τα ελαφρυντικά, ο εισαγγελέας πρότεινε μόνο για τον κατηγορούμενο που κρατείται ακόμα και σήμερα να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
Το δικαστήριο έκανε κατά πλειοψηφία δεκτό μόνο το αίτημα για τον πρώτο κατηγορούμενο και σήμερα μοναδικό κρατούμενο για το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Μειοψήφησαν πάλι η πρόεδρος, μια δικαστής και ένας ένορκος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, η οικογένεια του Bakari Henderson, ακούγοντας την απόφαση παρέμειναν σιωπηλοί στην αίθουσα, δείχνοντας όμως το αίσθημα της απογοήτευσης που νιώθουν, καθώς προσπαθούν να επεξεργαστούν το τι σημαίνει η συγκεκριμένη απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ