Της Ελένης Τσιάβο

Ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας για να απολογηθούν βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του BankingNews οι τρεις κατηγορούμενοι για την λεγόμενη «υπόθεση του Κολωνού» που αφορά – κατά περίπτωση – τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίαση σφραγίδων.
Η υπόθεση είδε χθες 20 Απρίλιου, το φως της δημοσιότητας μετά την φρικιαστική καταγγελία 28χρονης κοπέλας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ένας 28χρονος από την Αλβανία, την πλησίασε μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και της προσέφερε εργασία ως σερβιτόρα σε καφετέρια στον Κολωνό αλλά εν τέλει, παρά τη θέληση της, την οδήγησε σε οίκο ανοχής όπου εκδιδόταν με τη βία από το καλοκαίρι του 2020.
Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, ο βασικός κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την εν λόγω υπόθεση, ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρατήθηκε.
Υπενθυμίζεται, ότι ο 28χρονος ήταν παράλληλα φυγόποινος καθώς είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε 10 χρόνια κάθειρξη από το ΜΟΔ Πειραιά μετά από απόπειρα ανθρωποκτονίας που επιχείρησε.
Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα για να αποφύγει τη σύλληψη και κράτηση του.
Όσον αφορά τους δύο άλλους κατηγορούμενους, αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον δεύτερο δηλαδή τον 40χρονο αλλοδαπό να αντιμετωπίζει τον περιοριστικό όρο εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η καταγγελία της κοπέλας

 

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «Το καλοκαίρι του έτους 2020, μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης «FACEBOOK» η νεαρή κοπέλα προσεγγίστηκε από τον 28χρονο, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή του Κολωνού. Κατόπιν προτροπών του η 28χρονη κοπέλα, αποδέχτηκε την πρόταση του να απασχοληθεί ως σερβιτόρα στο κατάστημά του. Με τη λήξη της βάρδιας της, ο Αλβανός, εκμεταλλευόμενος την ανικανότητα της να αντισταθεί, πιθανόν λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, την οδήγησε σε διαμέρισμα  στην Αθήνα».

Τη φυλάκισε και την έκανε «μαύρη στο ξύλο»

Και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, «την επόμενη ημέρα η κοπέλα ξύπνησε γυμνή και παρά τις διαμαρτυρίες της προς τον Αλβανό, εκείνος αντέδρασε χτυπώντας την και αφού της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο, την κατακράτησε παράνομα και χωρίς τη θέληση της. Ακολούθως της ανέφερε ότι θα απασχοληθεί ως εκδιδόμενη για λογαριασμό του σε οίκο ανοχής. Προκειμένου να κάμψει την άρνηση της παθούσας, ο ανωτέρω κατηγορούμενος άσκησε σε βάρος της έντονη σωματική βία, χτυπώντας την με γροθιές και κλωτσιές σε όλο της το σώμα».
Η κοπέλα δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2022 κατάφερε, όπως υποστηρίζει πάντα η ίδια, να διαφύγει από τα χέρια του, προσφεύγοντας στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η οποία προχώρησε έπειτα σε συντονισμένη επιχείρηση για να συλλάβει τον 28χρονο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 18-4-2022 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 28χρονος και 40χρονος αλλοδαπός και 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναίκας, εξακρίβωσε ότι ο 28χρονος προσέγγισε μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης την προαναφερόμενη και της προσέφερε εργασία ως σερβιτόρα σε καφετέρια.
Στη συνέχεια όμως και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα, της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και την κατακράτησε παράνομα και χωρίς τη θέλησή της.
Ακολούθως, ασκώντας σε βάρος της έντονη σωματική βία, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις της, την οδήγησε σε οίκο ανοχής, για την κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσής της, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.
Το διαμέρισμα που είχαν εγκαταστήσει την παθούσα, καθώς και το όχημα με το οποίο πραγματοποιούνταν οι μετακινήσεις της, είχαν παραχωρηθεί από τον ημεδαπό κατηγορούμενο, ενώ ο 40χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, ταυτοποίησε τους ανωτέρω εμπλεκόμενους και οργάνωσε επιχείρηση με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τελικά τη σύλληψή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πυροβόλο όπλo
αεροβόλο πιστόλι
πλήθος φυσιγγίων
το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ
πλαστό δελτίο ταυτότητας
2 κινητά τηλέφωνα
αυτοκίνητο
ιδιόχειρες σημειώσεις