Ξεκινά σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει απάτες σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών.

Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αλλά με την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα είναι εντελώς διαφορετικό το νομικό πλαίσιο. Ειδικότερα, στο κατηγορητήριο σε βάρος του περιλαμβάνονται κακουργήματα, όπως της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα).

Παράλληλα το σε βάρος του κατηγορητήριο περιλαμβάνει σειρά πλημμελημάτων, όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν και επτά συνεργάτες οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, αντίθετα ο Αρτέμης Σώρρας είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, κράτηση η οποία ισχύει μέχρι και σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ