Την μεγάλη γιορτή του ελληνικού έθνους και της Ορθοδοξίας τιμά η Googleμε το σημερινό της doodle που είναι αφιερωμένο στην 25 Μαρτίου, εμφανίζοντας στη μηχανή αναζήτησης μία γαλανόλευκη ελληνική σημαία να κυματίζει, στέλνοντας το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης στα πέρατα του κόσμου.

25η Μαρτίου 2022: Τι αναφέρει η Google σχετικά με το σημερινό της Doodle

«Το σημερινό Doodle αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μετά από 400 χρόνια κατοχής, η Εθνική Ημέρα της Ελλάδας γιορτάζει την έπαρση της γαλανόλευκης σημαίας της Ελλάδας στον ουρανό ως διακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Η Ελλάδα τιμά τη γιορτή με παρελάσεις και ομιλίες. Αυτές οι γιορτές προσελκύουν χιλιάδες θεατές που αργότερα απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα, όπως ο μπακαλιάρος (τηγανισμένος μπακαλιάρος) συνοδευόμενος από έναν πουρέ σκόρδου και πατάτας, που ονομάζεται σκορδαλιά.

Αυτή η σημαντική ημέρα στην ιστορία σηματοδοτεί τη μάχη που κερδήθηκε με κόπο και σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη ελευθερία της Ελλάδας για περισσότερα από 200 χρόνια. Ζήτω η 25η Μαρτίου!», αναφέρει η Google σχετικά με το σημερινό της Doodle.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ