Κλειστό θα παραμείνει και φέτος το καλοκαίρι το περίφημο “Ναυάγιο” στη Ζάκυνθο, ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας, λόγω κινδύνου κατολίσθησης.
Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στο “Ναυάγιο”, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται τόσο στην παραλία από θαλάσσης όσο και από την στεριά, από το λεγόμενο πλάτωμα.
Ειδικότερα, η ΚΥΑ που υπογράφεται από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι:
Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η προσέγγιση – αγκυροβολία σκαφών
Δεν επιτρέπεται το κολύμπι από επιβαίνοντες στα σκάφη οπουδήποτε μέσα στον κόλπο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής, η οποία ενώνει τα δύο άκρα (βόριο και νότιο) του όρμου
Στο πλάτωμα, απαγορεύεται η πρόσβαση επισκεπτών, με όριο απαγόρευσης απόσταση 10 μέτρων από το όριο του πρανούς.

Ζάκυνθος: Εξαφανίζεται το πλοίο στην παραλία “Ναυάγιο”

Να σημειωθεί πως η άμμος έχει σκεπάσει σε μεγάλο βαθμό το κουφάρι του πλοίου, το οποίο για δεκαετίες έχει αφεθεί έρμαιο των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ειδικά τον χειμώνα, στην περιοχή.
Οι μέχρι τώρα προσπάθειες διάσωσης και συντήρησης του πλοίου δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, κυρίως λόγω της ασυνενοησίας των πολλών φορέων που είτε έχουν, είτε διεκδικούν ρόλο στο Ναυάγιο. Γι’αυτό ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κυβερνητικούς φορείς, μαζί με τον τοπικό βουλευτή, Διονύση Ακτύπη, ζητώντας να αναλάβει ο Δήμος την αποκλειστική διαχείριση του Ναυαγίου, προκειμένου και ο ” Παναγιώτης” να σωθεί και να λειτουργεί όπως πρέπει και η παραλία και το πλάτωμα θέασης.